featured

Fatih Erbakan: “Memur maaşları yoksulluk sınırının altında”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Erbakan: “Memur maaşları yoksulluk sınırının altında”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, esnaf ziyaretleri için gittiği İstanbul’un Pendik ve Sultanbeyli ilçelerinde halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Erbakan’ın ziyareti esnasında yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

“Partimiz en fazla üye kaydeden birinci parti oldu

İlk ziyaret ettiği Pendik Meydanında bulunan Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Parkı’nda coşkulu bir kalabalığa hitap eden Erbakan, “Partimiz Türkiye’de kurduğu teşkilatlarla her yeri kuşattı, kuşatmaya devam edecek. Geçen ay, Yargıtay’ın açıkladığı rakamlara göre partimiz Türkiye’de, en fazla üyeyi kaydeden birinci parti oldu. Yani şampiyon oldu. Bu ay da sadece gençlik kollarımız, 20 gün dolmadan 12 bin 700 üye yaptı. Allah’ın izniyle bu ay, geçen aya göre yüzde yüz fazlasını yaparak 30 binden fazla üye kaydı yapacağız” açıklamasını yaptı.

Bu asgari ücretle karnını doyurman bile mümkün değil

5 bin 500 liraya yükseltilen asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını söyleyen Erbakan, “Yani asgari ücretle çalışacaksın, terleyeceksin, aldığın asgari ücretle karnın bile doyurmak mümkün değil. Memur maaşları yoksulluk sınırının altında, en düşük emekli maaşı, açlık sınırının neredeyse yarısı kadar.” şeklinde konuştu.

İşçiye memura emekliye yüzde 100 zam sözü

İktidara geldiklerinde ilk iş olarak işçiye, memura, emekliye gelir gelmez en az yüzde 100 maaş zammıyla işe başlayacaklarının sözünü veren Erbakan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Paylaşımda adaleti, yönetimde adaleti tesis edeceğiz. Biz geldiğimiz zaman hikaye anlatmayacağız, enkaz raporu okumayacağız, bahane, mazeret üretmeyeceğiz. ‘Önce millet’ diyerek dar gelirli 85 milyona adil şekilde bu kaynak aktarılacak. 1976-77’de Milli Görüş’ün ağır sanayi hamlesinde yaptığı gibi 10 milyonluk işsizler ordusu da 1 buçuk milyon üniversite diplomalı işsizlere, istihdam imkanını oluşturacağız. Her bakanlıkta ilk 100 günde ne yapacağımıza dair ilk 100 gün icraatlar kitabımız hazır.  Hepsinden daha önemlisi makam ve rakam için değil, Allah rızası için çalışan Milli Görüş kadrolarımız hazır. Bizim kadrolarımız ihale ve koltuk için değil, halka hizmet, Hakk’a hizmet için çalışıyor. İnşallah geleceğiz, inşallah sorunları biz çözeceğiz. Türkiye’nin her yerinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladık. Seçimlere en güçlü halde hazırız.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatih Erbakan: “Memur maaşları yoksulluk sınırının altında”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin