featured

Fatih Küpeli: “Kazakistan’da gerginliğin en kısa sürede bitmesini temenni ediyoruz.”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan’da yaşanan protestoların ardından Fatih Küpeli’nin açıklaması:

“Gerginliğin en kısa sürede bitmesini, akabinde Kazakistan devleti ve Kazak kardeşlerimizin sorunları en kısa sürede çözerek huzura kavuşacaklarına inanıyor ve protestolar dahilinde daha fazla kardeşimizin can kaybı yaşamamasını temenni ediyoruz. 

Bu durumdan gerek yardım teklif eden ve gerek ise sessiz kalarak rant elde etmeyi hedefleyenlerin tarihte de görüldüğü üzere sadece menfaatleri bitene kadar destek olacakları ise aşikardır.”

 

“Tarihin tekerrür etmesinden endişeleniyoruz.”

Bundan 18 yıl önce yalanlar ve bir takım iftiralar ile başlayan bir operasyon vardı. Bu operasyonda da sözde demokrasi getirileceği söylenerek iç karışıklıklara müdahale edildi. Lakin demokrasi ve barış getireceğiz söylemlerinin neticesinde Irak yıllardır işgal edildi ve sömürüldü. Bir diğer operasyon 2001 senesinde Afganistan’da ve tesadüftür ki yine aynı senaryo görüldü, yardım eli diye uzanan el daha sonrasında 20 yıl boyunca işgal ve sömürmeye dönüştü. Bu vakıf olduğumuz birçok örneği göz önüne aldığımız zaman, yıllardır sömürülen Müslüman ülkelerden sonra, endişemiz emperyalizmin “TÜRK DEVLETLERİNE” sıçramasıdır.

“Uzanan yardım ellerine dikkat edilmelidir.”

Kazakistan dünyanın en çok enerji kaynağına (ham petrol ve doğalgaz) sahip ülkelerinden birisidir. Bölgede ise gayri safi yurt içi hasılası en yüksek olan ülkedir. Yaşanılan sorunu bir an önce çözeceğine inanıyoruz. Aynı zaman da ise 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasının akabinde Kazakistan Devleti bağımsızlığını ilan etmiştir. Bugün yaşanılan olay neticesinde bizim düşüncemiz desteğe ihtiyaç olunması durumunda, desteğin muhatabı dönem başkanı Ermenistan cumhurbaşkanı Paşinyan olan KGAÖ yani Rusya değil, Kazakistan’ın da üyesi olduğu, aslı ve nesli en yakın olan Türk Devletleri Teşkilatı olmalı idi.

Türk Dünyası Teşkilatı dönem başkanı Sn. Erdoğan bugün yaptığı açıklamada ise Kazakistan’ın sorunları aşacağına inandığını ve gerektiği durumda Türkiye’nin her türlü desteği vereceğini belirtti.

Türk devletinin ve Türk milletinin gerektiği durumda Kazakistan için kardeşlik eli uzatacağından şüphemiz yoktur, fakat en önemli temennimiz hiçbir yardıma gerek duymaksızın Kazakistan’ın en kısa sürede oluşan bu krizi aşmasıdır.

Dünya Avşarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı
Fatih KÜPELİ

1
mutlu
Mutlu
3
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatih Küpeli: “Kazakistan’da gerginliğin en kısa sürede bitmesini temenni ediyoruz.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin