featured

Fatih Küpeli: Yeryüzünün cenneti “Kadınlar”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Küpeli’den Yeryüzünün cenneti “Kadınlar”

“Kadınlar yeryüzünün cennetidir”

Kadınlar, bu dünyanın gülen yüzüdür ve onların olmadığı yerde ise huzuru aramak katiyen mümkün değildir. Son zamanlarda artan kadın cinayetleri ve akabinde bozulmaya çalışıldığını gördüğümüz “Türk Aile Yapısı” beni çok fazla rahatsız etmektedir.

“Türk Toplumunun Yapısı Bozulmaya Çalışılıyor”

Tarihten bu yana gelen bütün Türk toplumları birliklerini “Devletine” ve “Ailesine” sadakat ve  bağlılıkları ile daim kılmıştır. Bizim tarihimiz ve töremizde kadının yeri azımsanmayacak kadar çok önemlidir. Fakat bugün Türk Kadınları ev işlerinde ve yalnızca çocuk bakımında kullanılmak üzere tabiri caizse sadece bir “hizmetçi” olarak gösterilmeye çalışılmaktadır. Lakin anlatıldığı üzere Türk kadını; evdeki işleri yapan bir hizmetçi değil, o evi ev yapan ve evin içerisindeki huzurun kaynağı yani evin temelidir. Diğer yandan çocukların bakıcısı değil, çocuklarımıza vicdanı, devleti, milleti ve dinimizi öğreten yani çocuklarımızın ilk öğretmenleridir. Bu doğrultuda zaten kıymetli, özgür ve güçlü olan kadınlarımızı yeni bir özgürlük arayışı döngüsü içerisine girdiriyorlar.

Artan kadın cinayetleri konusunda ise kesinlikle bir çözüm bulunmalı. Gerekirse uygulanacak cezai yaptırımlar artmalı. Bunu yapan acizler hak ettiği cezayı fazlası ile çekmelidir.

 

“Bu dünyadaki her gördüğümüz her güzelliğin eseri Kadınlardır.”

Bizim örfümüzde, adetlerimizde, gelenek ve töremizde bırakın kadın cinayetini, kadınları incitmek dahi yoktur. Hepimizi dünyaya getiren bir annedir ve bu doğrultuda biliriz ki her Türk kızımız birer anne adayıdır. Bilincinde olmamız gereken diğer husus ise eğitimdir. Özellikle kız çocuklarımızın bilinçli ve ayağını yere sağlam basacağı şekilde eğitimine önem vermeliyiz. Çünkü inanıyorum ki kadınların eğitimsiz olduğu bir toplum başarıya ulaşamayacaktır.

 

“Kadınların ayakları üzerinde sağlam durmaları sağlanmalıdır.”

Eğitimin yanı sıra zaten geçmişten bu yana sürekli ülkemizde üretimde büyük rol oynayan kadınlara, ek olarak zor durumda (eşinin vefat etmesi gibi durumlar ile karşılaşıp bakmak ile yükümlü olduğu çocukları ve sorumlulukları) olan kadınlarımıza devlet bünyesinde yardım ve teşvik projeleri veya özel istihdam sağlanması için gerekli bakanlıklarca adımlar atılmalıdır.

Diğer bizi rahatsız eden husus ise, özellikle kadınlara yapılacak projeleri sunan insanların bu konudan rant elde etme çabaları ve ismini büyük harfler ile duyurup reklam yapma arzuları olanları kınıyor, Türk kadınları ve Türk aile yapısı üzerinden reklam yapılmasına karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum.

 

Fatih Küpeli
Dünya Avşarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı

 

4
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatih Küpeli: Yeryüzünün cenneti “Kadınlar”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin