featured

Gabon’da darbe

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yönetime el koyan General Nguema demokrasi sözü verdi.

Orta Afrika ülkesi Gabon’da yönetimi ele geçiren askeri darbenin başındaki general Nguema’nın pazartesi günü “geçici devlet başkanı” olarak yemin etmesi bekleniyor.

Darbeyle 55 yıllık Bongo iktidarını devirerek askeri yönetimin başına geçen General Brice Oligui Nguema, ülkedeki kurumların daha demokratik olacağı taahhüdünde bulundu.

Nguema ülkedeki 200 iş insanına seslenerek, darbe sırasında “kurumların feshedilmesi” kararının “geçici” olduğunu söyledi ve “Mesele onları daha demokratik hale getirmek için yeniden organize etmektir.” diye konuştu. 

İş dünyasına yolsuzluk uyarısı

Petrol zengini ülkedeki iş dünyası liderlerini “aşırı faturalandırmaya” karşı sert bir şekilde uyaran Nguema onlara “ülkenin kalkınmasına” kendilerini adamalarını söyledi.

Yolsuzluğa karşı uyaran cunta lideri “Bu aşamada, yurttaşlarımızın beklediği kalkınma söz konusu olduğunda bağlılığınızı veya vatanseverliğinizi algılamak zor.” ifadelerini kullandı.

Fazla tahsil edilen paranın “devlete geri dönmesini sağlayacağına söz veren Nguema “Bana göre bu durum devam edemez ve buna müsamaha göstermeyeceğim.” dedi.

Sınırlar yeniden açıldı

Gabon’un askeri yöneticilerinin bir sözcüsü devlet televizyonunda yaptığı açıklamada “cumartesi gününden itibaren kara, deniz ve hava sınırlarının derhal yeniden açılmasına karar verdiklerini” söyledi.

Gabonlu 12 askerden oluşan bir grup, çarşamba günü ülke sınırlarının ikinci bir emre kadar kapatıldığını duyurmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gabon’da darbe

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin