featured

Gamze Akkuş İlgezdi: “Liyakatin bittiği yerde AK Parti başlar”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li İlgezdi: “Liyakatin bittiği yerde AK Parti başlar”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 19 Ağustos’ta yayımlanan Sağlık Bilimleri Üniversitesinin 408 öğretim üye ilanını tek tek araştırarak, kadroların nokta atışı belirli isimlere olduğunu ortaya çıkardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 19 Ağustos’ta yayımlanan Sağlık Bilimleri Üniversitesinin 408 öğretim üye ilanını tek tek araştırarak, kadroların nokta atışı belirli isimlere olduğunu ortaya çıkardı.

Yaptığı yazılı açıklama ile iktidarın kadrolaşmada sınır tanımadığını belirten CHP’li Akkuş İlgezdi, “Sağlık Bilimleri Üniversitesi kişiye özel kadrolarla 408 öğretim üyesi alacak. İktidar giderayak kamu kurum ve kuruluşlarını yandaşla dolduruyor. Heybelerini doldurdular. Dünyalıklarını yaptılar. Şimdi sıra çevrelerinin çevrelerinde. İktidara geldikleri günden bu yana üniversiteleri arka bahçelerine çevirdiler, çevirmeye de devam ediyorlar. Fakat bu ilan artık kör göze parmak. Seçime bu kadar az kalmışken 408 isme özel kadro açmaları giderayak son çırpınışlarıdır.

Sakarya Üniversitesi’nde iki öğrenci, üniversitede göre yapan iki profesörün yeğeni çıkmıştı.  Aynı zamanda bölüm başkanı olan öğretim görevlisine, online ders sırasında bir telefon geliyor ve mikrofon açıkken telefonda konuşuyor. Öğretim görevlisinin, torpil için arayan kişilere ‘stajını burada yapabilirsin ama bunu herkese yayma, ben herkesi almıyorum, burası güvenli bir yer’ söylemleri hala kulaklarımızda. Sadece yandaşlarının olduğu her yer onlar için güvenli! Ancak AKP’nin ve zihniyetinin sızdığı, liyakatin yerle bir edildiği her yer gençlerimiz için son derece güvensiz! Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadrolar; bizdendir, bizimdir anlayış? ?yla değil liyakat esastır anlayışıyla dolacak. Devlet yönetiminde liyakatten başka yöntem kabul etmiyoruz. Aksini 20 yıldır tecrübe ediyoruz. İnsan kayırmacılığı bizim iktidarımızda son bulacak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, ilandan çarpıcı örnekleri şöyle açıkladı:

“Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Toplum Beslenmesi Anabilim Dalı’na alınacak doktor öğretim üyesi için, “Gebelerin ve doğurganlık yaşında olanların folik asit ve folat alımı konusunda farkındalıkları ve bilgi düzeylerinin değerlendirilmesi konusunda çalışması olmak” şartları aranıyor. Fakülte gebe beslenmesi konusunda çalışma yapan birini yetiştirmek istiyor olabilir ancak, spesifik, nokta atışı bir çalışma şartı getirilerek kadronun kişiye özel olduğunu kanıtlıyor.

Gülhane Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Bilimleri Bölümü Onkoloji Hemşireliği Anabilim Dalına alınacak bir doktor öğretim üyesi için, “Hemşirelik öğrencilerinin sosyal medya bağımlılığı konusunda çalışması olmak” şartı aranıyor. Kanser ile sosyal medyanın ne ilgisi var? Onkoloji bölümü için bu şartın hiçbir ilgisi yok.

Göğüs Cerrahisi kadrosu için ‘Covid-19’da spontan pnömomediastinumun (göğüs boşluğu içinde hava bulunması olarak tarif edilir. Oldukça nadir görülen klinik bir durumdur.) tanı faktörü olarak kullanılabilirliği konusunda çalışması olmak’ şartı mevcut. Tıpta dahi nadir görülen bu durumun uzmanını aramanın amacı nedir? Üstelik bu şartın göğüs cerrahisi ile ilgisi bile yok.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gamze Akkuş İlgezdi: “Liyakatin bittiği yerde AK Parti başlar”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin