featured

Gamze Akkuş İlgezdi: “Sağlık Komisyonu ne iş yapar?”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gamze Akkuş İlgezdi: “Sağlık Komisyonu ne iş yapar?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TBMM Sağlık Komsiyonunun 23 aydır sadece ve sadece 2 kere toplantı yaptığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TBMM Sağlık Komsiyonunun 23 aydır sadece ve sadece 2 kere toplantı yaptığını açıkladı. İlgezdi açıklamasından şu ifadelere yer verdi:

““Pandemi yokken 2018 yılının Kasım ayında 4 kere toplanan komisyon dünyayı kasıp kavuran covid 19 pandemisinde 2 kere toplandı.  Sağlık Komisyonunu toplamayan başkan ve cumhur ittifakı üyeleri covid ölümlerden sorumludur”

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Komisyon Başkanı Recep Akdağ’ın CHP’li üyelerin taleplerine kulak tıkamaya devam ettiğini ifade ederek, “En son 31 Ocak 2022’deki talep yine karşılanmadı. Bunca sorun varken, sağlıkta şiddet önlemezken ve pandemi süreci yönetilemezken CHP’li vekillerin verdikleri görüşme talebini “Bakarız” diye geçiştiren komisyon başkanı görevini yapmamaktadır” diye konuştu.

CHP’li Akkuş İlgezdi yaptığı yazılı açıklama ile son 24 saatte resmi rakamlara göre 241 vatandaşımız yaşamını yitirdiğini kaydederek, “Pandemiyi yönetemedikleri için 15 Ağustos’tan beri ölüm sayısı 150’nin altına inmiyor. Aynı tarihten günümüze günlük ölüm ortalamaları ise 200’lerde. Her gün bir uçak dolusu insanımızı kaybediyoruz ancak buna rağmen Sağlık Komisyonu toplanmaya gerek duymuyor. Sağlık Komisyonunu toplamayan başkan ve cumhur ittifakı üyeleri covid ölümlerden sorumludur” açıklamasını yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Sağlık Komisyonu, pandemi döneminde toplanmayacaksa, vakalara karşı alınacak önemleri tartışmayacaksa, ölümlerin bu kadar arttığı bir zamanda bir araya gelmeyecekse, sağlıkta şiddeti önlemek için mücadele etmeyecekse, “Tükeniyoruz” diyen hekimlerin sesini duymayacaksa, boş hastanelerde hekim bulamayan hastalarımızın sorunlarını konuşmayacaksa ne yapacak?” diye sordu.

Gamze Akkuş İlgezdi açıklamasında, “Bunca sorun varken, pandemi korkunç durumdayken 2 yılda neden sadece 2 toplantı yapıldı?

Halkın ekonomisini, geçinememesini ciddiye almadığınız gibi halkımızın sağlığını da ciddiye almıyorsunuz.

Halkın yararı için bu süreçte ortak mücadele edilmelidir, Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Pandeminin başında CHP Covid-19 Danışma Kurulunu kurduk ve 15 günde bir toplantı yapıyoruz. Pandemi sürecindeki yanlışları, olması gerekenleri ve çözüm önerini ortaya koyup kamuoyu ve sizlerle paylaşıyoruz.

Madem beceremiyorsunuz, uyarıları dikkate almıyorsunuz,  bundan sonra da bu süreçteki ciddiyetsizlik devam edecekse, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’ndan istifa edin, işi ehline bırakın, bu komisyon bu pandemi döneminde nasıl yönetilir görün” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gamze Akkuş İlgezdi: “Sağlık Komisyonu ne iş yapar?”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin