featured

GDL ve Alman Demiryolları Anlaşamadı, Yeni Grev Kararı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da, Alman Makinistler Sendikası (GDL) ve Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) arasındaki ücret artışı görüşmelerinde anlaşmazlık yaşanması nedeniyle GDL, üç ay içinde üçüncü kez grev kararı aldı.

GDL tarafından yapılan açıklamada, enflasyona karşı işverenleri daha iyi ücretle mücadele etmek amacıyla Alman Demiryolları’nda çalışan makinistlerin 2 günlük uyarı grevine gideceği belirtildi. Grev, yük trenlerinde 9 Ocak’ta yerel saatle 18.00’de başlayacak ve yolcu trenlerinde 10 Ocak’ta saat 02.00’de başlayacak. Ayrıca, grevin 12 Ocak saat 18.00’de sona ereceği ifade edildi.

GDL, Noel tatilinden sonra yeni yılda birkaç gün sürecek bir grev planladığını duyurmuş, ancak Alman Demiryollarının Noel tatilinde grevi durdurmak için bir teklifte bulunmadığını belirtmişti.

Alman Demiryolları, söz konusu grevi durdurmak için mahkemeye başvuracaklarını açıkladı. Makinistler, 7 Aralık’ta başarısızlıkla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından ülke genelinde 24 saatlik uyarı grevine gitmişti. GDL’nin talepleri arasında maaşlara aylık 555 Euro zam ve bir defaya mahsus 3 bin Euro’ya kadar ödeme bulunuyor. Ayrıca, vardiyalı çalışanların haftada 38 saatten 35 saate düşürülmesi talep ediliyor.

Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GDL ve Alman Demiryolları Anlaşamadı, Yeni Grev Kararı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin