featured

Gökçe Gökçen: “CHP iktidarında halkın parası, halkın çocuklarına harcanacak”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gökçe Gökçen: “CHP iktidarında halkın parası, halkın çocuklarına harcanacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, torpil ve usulsüz burslara dair yaptığı yazılı açıklamada “CHP iktidarında halkın parası, halkın çocuklarına harcanacak. Dayılar ve torpilliler düzeninin sonunu getireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, torpil ve usulsüz burslara dair yaptığı yazılı açıklamada  “CHP iktidarında halkın parası, halkın çocuklarına harcanacak. Dayılar ve torpilliler düzeninin sonunu getireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen’in açıklaması şöyle:

“İBB Teftiş Kurulu’nun açıklamasına göre önceki yönetim döneminde 61 milyon TL yalnızca 34 kişiye ‘burs’ olarak verilmiş. Böylece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir önceki yönetiminin kaynakları toplum için değil, bir avuç kişi için nasıl harcadığını bir kez daha görmüş olduk. Bu ülkede dayısı olmayan, iktidarla arası olmayan, hatta iktidar içindeki güç ilişkilerinde doğru zamanda doğru tarafa oynamayan hiçbir gencin sahip olamadığı imkanlar bazı kişilerin önüne serilmiş. Bugün ihtiyaç sahibi bir gencin karnını bile doyuramayan, kalacak yerinin masrafına bile yetmeyen bir parayı burs olarak değil, borç olarak veren zihniyet birilerinin yurt dışı masraflarını karşılık beklemeden halkın sırtına yüklemiş. Ve tekrar gördük ki, bu toplum 31 Mart ve 23 Haziran’da ısrarla ve tüm algı operasyonlarına rağmen doğru tercihi yapmış.”

Gökçen, AKP’li milletvekillerinin müftülük mülakatlarına dair yazılı talimatlarını hatırlatarak “Mülakata girecek olan yakınlarına torpil için yazılı talimat verecek kadar, belli başlı kişilerin yurt dışı masraflarının halkın cebinden ödendiği anlaşılınca ‘Ne var bunda’ diyecek kadar temel etik değerlerden ve halktan kopmuş durumdalar. Enflasyonun yüzde 114 olduğu, hayat pahalılığının tavan yaptığı, gençlerin işsiz olduğu, pandemiyle mücadele etmeye çalıştığımız bugünlerde hala ülkemizin zenginliğini bir avuç kişiye aktarma derdindeler.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, “Oysa biz gençler bu yozlaşmışlıktan çok daha iyisini hak ediyoruz. Gençler olarak bu pişkinliğe razı değiliz ve olmayacağız. Müftülükte bile torpil düzenini kuranlara karşı bütün kamu alımlarında mülakatları kaldıracağız. Bu ülkede hiçbir genç ‘benim param yok’, ‘benim iktidar partisinde tanıdığım yok’ diye eğitiminden, ‘benim dayım yok’ diye istihdamdan geri kalmayacak. Çünkü şimdi bir küçük gruba aktarılan bu büyük kaynaklar, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında halkın çocuklarına harcanacak. Dayılar ve torpilliler düzeninin sonunu getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gökçe Gökçen: “CHP iktidarında halkın parası, halkın çocuklarına harcanacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin