featured

“HİZMET SEKTÖRÜ TAM KAPANMA DESTEKLERİNDEN FAYDALANAMIYOR”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“HİZMET SEKTÖRÜ TAM KAPANMA DESTEKLERİNDEN FAYDALANAMIYOR”

 

Tam kapanma kararıyla pek çok işletme faaliyetlerine ara vermek ya da tamamen durdurmak zorunda kaldı. Kararın olumsuz etkilerini en çok hissedenler, hizmet sektöründe çalışanlar oldu. Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Turgay Güler, tam kapanmada işletmelerin durumu ve açıklanan destek paketleri hakkındaki değerlendirmesinde “Durumlar şu anda kötü. Asıl iflaslar, tam olarak açıldığımızda başlayacak” dedi.

 

“HİZMET SEKTÖRÜNDEKİLER İNŞAATTA ÇALIŞMAYA BAŞLADI”

İşletmelerin ve hizmet sektöründe çalışanların durumu hakkında bilgi veren BTSO Hizmet Ticaret Konseyi Başkanı Turgay Güler, “Durumlar çok kötü. Ne zaman açılacağımız tam olarak belli değil, bana göre 17 Mayıs’ta işletmelerimiz açılmayacak, tam olarak açılmamız Haziran ayını bulacaktır diye düşünüyorum. 17 Mayıs’ta açılırsak yine kısıtlı saatlerde açılacağız ama saat 19 ya da 20’ye kadar işletmelerimizin açık olması, pek de işimize yaramıyor. Önümüzdeki süreçte her şey belli olacak. Sektörümüz çok zor durumda, kendi aramızda konuşuyoruz. Personelimizin durumu da pek iç açıcı değil. İş olmayınca çoğu, başka yerlere dağıldı, inşaatlara çalışmaya gidenler var. Durumlar şu anda kötü ama asıl iflaslar, tam olarak açıldığımızda başlayacak” diye konuştu.

 

“BİZE ÖZEL DESTEK İSTİYORUZ”

Hükümet tarafından verilen desteklerin artması gerektiğini de vurgulayan Güler, “Hizmet sektörünün tam olarak yararlanabileceği bir destek ne yazık ki yok. Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB tarafından güzel bir destek paketi açıklandı. Ancak bizler bu destek için kriterlere uymuyoruz. Bu destekler bize dokunmuyor, hizmet sektörüne özel olarak verilecek desteklere ihtiyacımız var. Hal böyle olunca kendimizi yalnız ve gözden çıkarılmış hissediyoruz. Hepimize dokunan, gerçekten fayda sağlayacak yardımlara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

Özel Haber: Ezgi Kayı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“HİZMET SEKTÖRÜ TAM KAPANMA DESTEKLERİNDEN FAYDALANAMIYOR”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin