featured

İki OSB arasında sıkışmış otantik köy: Giritli İhsaniye

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İki OSB arasında sıkışmış otantik köy: Giritli İhsaniye.

Mersin’in Akdeniz İlçesinde otantik köy havasıyla, iç turizmin odak noktası haline gelen, Giritlilerle de anılan İhsaniye(Melemez) köyünün, yetkililerden, yeterli ilgiyi görmemesine, bölge yaşayanları tepki gösteriyor.

Mersin(Fikret Yalçın) – İhsaniye Köyü 1 ve 2.  Organize Sanayi bölgesi arasında köy turizmin gelişmesine ön ayak olacak yeterli alt yapının bulunmamasına dikkat çekildi.

Yöre halkı, öncelikle köy girişindeki araç trafiği açısından tehlike arz eden yolun biran önce revize edilmesini istiyorlar.

Mersin İnternet Gazetcileri Cemiyeti(MEİGDER) üyeleriyle sabah kalvaltısında buluşan muhtar Yücel Şen,  köyün sorunları hakkında bilgi verdi.

 Muhtar Şen, köyün sorunları hakkında İnternet gazetecilerini şöyle bilgilendirdi:

“İki organize sanayi bölgesinde kalmış ancak iç turizmin canlılık gösterdiği bir köyüz. Hafta sonları binlerce insan köyümüze geliyor. Sabah kahvaltısı ve özel Girit yemeklerini tatmak için. Hatta günü birlik uçakla Adana’ya gelip, köyümüzde gününü geçirip, yiyip içip geri dönüyorlar. Bizden memnun ayrılıyorlar ancak bozuk yollar yüzünden şikayetlerini de bildirmeden gitmiyorlar.  

Giritli – İhsaniye

Evet  köyümüzün bitişiğinden geçen Organize sanayi bölgesi çevre yolu ne zaman bitecek belli değil. Otoyol ile bağlantı kuruldu ancak yollar ham şekilde duruyor. Köyümüzün yolları dar. Bu yüzden çöp toplanmasında yaşanan sıkıntılarımız var. Biriken çöpler çevreye zarar veriyor. Bize bir traktör versinler biz her gün çöpümüzü toplayıp, çöplüğe götürelim. Ya da götürsünler. Köyün yakınlarında ki çöp depolama alanından kokular köyümüzü sarıyor. Kanalizasyonumuz yok. Bu sorunlarda biran önce çözülmeli. Köyümüz Akdeniz ve Büyükşehir Belediyesi arasında siyaset malzemesi de olmasın. Burası neden bir Eskişehir’in Odunpazarı olmasın! Kendi üreten bir Giritli köyüyüz. Belediyeler yapacakları projelerde bizlerinde  görüşüne başvursunlar. Ayrıca muhtarlık olarak bir sıkıntımızda Mersin Merkez’de ki İhsaniye mahallesi ile bizim köyün adının aynı olması. Çünkü isimler aynı olduğu için bürokratik yazışmalarda karışıklık yaşanmaktadır. Hatta Bazı kooperatif ve STK’lar bizim yerimize Merkezdeki İhsaniye mahallesi muhtarı ile program yapıp bizim köyü  kullanmaktalar. Bu kargaşanın önünü geçilmesini istiyoruz. İsmimizin Girit Melemez  olarak değiştirilmesini istiyoruz .”

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İki OSB arasında sıkışmış otantik köy: Giritli İhsaniye

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin