featured

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “İmzalanan anlaşma, küresel gıda krizini hafifletecek”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim Başkanı Altun: “İmzalanan anlaşma, küresel gıda krizini hafifletecek”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde Dolmabahçe’de gerçekleştirilen Karadeniz’den Ukrayna tahılının güvenli şekilde geçirilmesi yönelik tahıl koridoru imza törenine ilişkin sosyal medya hesabında paylaşımdan yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, tahıl koridoru imza törenine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

İletişim Başkanı Altun’un paylaşımı şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye, uluslararası toplumun karşılaştığı zorluklarla mücadelede kalıcı diplomasinin önemini bir kez daha gösterdi. Bugün imzalanan anlaşma, çok ihtiyaç duyulan tahıl ihracatının önünü açarak küresel gıda krizini hafifletecek.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın da belirttiği gibi, bu anlaşma tüm dünyada kıtlığı önleyecek ve hayat kurtaracak. Küresel sorunları diplomasiyle ele alma taahhüdümüzü gösteren bu anlaşmaya aracılık etmek için Ukrayna ve Rus taraflarının yanı sıra BM ile yakın bir şekilde çalıştık. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliği sayesinde uzun süredir uluslararası arenada önemli bir aktör olarak öne çıkıyor.

Gıda güvenliği, göç, enerji krizi ve bölgesel çatışmalar gibi mevcut bölgesel ve küresel sorunları çözmek için çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye, Ukrayna savaşının başından bu yana diplomatik girişimleri sürdürüyor. Daha önce ateşkes görüşmeleri için iki tarafı bir araya getirmeyi başarmıştık. Tahıl ihracatı konusunda bugün büyük ilerleme kaydettik. Dünyamız çalkantılı zamanlardan geçerken, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın daima ortaya koyduğu gibi, çözümler bulmak için güçlü bir liderliğe ve kararlılığa ihtiyacımız var. Uluslararası toplumu ortak sorunlara diplomatik çözümler bulmak için hiçbir çabadan kaçınmamaya davet ediyoruz.

Çatışma ve krizlerle dolu istikrarsız bir bölgede Türkiye, bir barış ve istikrar ışığı olarak parlamaktadır. Karşılaştığımız zorlukların büyüklüğü ne olursa olsun, temasa, diyaloga ve diplomasiye olan inancımız her zaman güçlü olmuştur.

Türkiye olarak, istikrar ve barış davasına hizmet edecek aktörlerle ilişki kurmaktan asla çekinmeyeceğiz. Bugünkü anlaşma, uluslararası toplumun insanlığın karşı karşıya olduğu sayısız devasa zorluğun üstesinden gelmek için bizimle birlikte çalışabileceğini gösterdi.   Dünya bir salgını atlatırken ve bölgemiz birden fazla çatışmayla meşgulken, dünya liderlerinin harekete geçmesi kritik önem taşıyor. Daha aydınlık bir gelecek istiyorsak, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın sergilediği gibi bir cesur liderlik başka yerlerde de kendini göstermelidir.”
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “İmzalanan anlaşma, küresel gıda krizini hafifletecek”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin