featured

İlgezdi: “İstanbul Havalimanını işleten şirketler 2019’dan beri Sabiha Gökçen’e ikinci pisti yapmıyor”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlgezdi: “İstanbul Havalimanını işleten şirketler 2019’dan beri Sabiha Gökçen’e ikinci pisti yapmıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İlgezdi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, havayolu şirketlerinin ek sefer taleplerine ikinci pist yapılıyor diye reddedildiğini hatırlatarak, “Ocak 2020’de Sabiha Gökçen’den ek sefer talep eden havayolu şirketlerine izin verilmediğini ortaya çıkarmıştım. 2019’da bitirilmesi gereken, en son 2021’de bitirileceği açıklanan pist 2022’de bile bitirilemeyecek. İstanbul havalimanını işleten şirketlere inşaatı verirseniz o pist 2023’te de 2025’te de bitmez!” dedi.

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, kapasite artışı için 2009’da yapılacağı açıklanan ikinci pistin yılan hikayesine döndüğünü açıklayarak, “2019 yılında bitirilmesi gereken pist, 2022’de de bitirilmeyecek. Çünkü Havalimanın en büyük rakibi İstanbul Havalimanını işleten 3 firma bu pisti yapıyor” diye açıkladı.

CHP’li Akkuş İlgezdi yaptığı yazılı açıklama ile, “2022 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan ‘Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist ve mütemmimleri işinde yüzde 50 fiziki gerçekleşme sağlanacaktır’ ifadesi niyetlerini ortaya koyuyor. İstanbul Havalimanı daha çok çalışsın diye Sabiha Gökçen’in kapasitesini artıracak ikinci pist özellikle yapılmıyor“ dedi.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haziran ayında Sabiha Gökçen Havalimanının ikinci pistinin 28 Aralık 2021’de açılacağını açıklamıştı.

Genel Başkan Yardımcısı Akkuş İlgezdi, “Uluslararası firmalar Sabiha Gökçen havalimanını daha çok kullanmak için yıllardır mücadele ediyor. Ama bakanlık İstanbul Havalimanı ısrarından vazgeçmiyor. Pandemide dahi uçuş yoğunluğu yokken ek sefer talepleri geri çevrildi. Şimdi de 2. pisti özellikle yapılmayarak yap-işlet-devret ile yapılan İstanbul Havalimanına ekstra kaynak aktarılıyor” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlgezdi: “İstanbul Havalimanını işleten şirketler 2019’dan beri Sabiha Gökçen’e ikinci pisti yapmıyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin