featured
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İsrail: “ABD’nin Gazze planı iyi bir anlaşma değil, ama yine de kabul ettik”

İsrail: “ABD’nin Gazze planı iyi bir anlaşma değil, ama yine de kabul ettik”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun bir yardımcısı İsrail’in ABD Başkanı Biden tarafından önerilen Gazze ateşkesini kabul ettiğini doğruladı. Yardımcı öneriyi “iyi bir anlaşma değil” diye nitelendirirken plan İsrail aşırı sağının şiddetli muhalefetiyle karşılaştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dış politika başdanışmanı Ophir Falk, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın Gazze’deki savaşı sona erdirmek için önerdiği üç aşamalı planın “iyi bir anlaşma olmadığını”, buna rağmen “tüm rehinelerin serbest bırakılmasını istedikleri için” kabul ettiklerini belirtti.

İngiliz The Sunday Times gazetesine konuşan Falk, İsrail’in “rehinelerin serbest bırakılması ve Hamas’ın soykırımcı bir terör örgütü olarak yok edilmesi” gibi koşullarının değişmediğini de sözlerine ekledi. Başdanışman planın pek çok ayrıntısının hala üzerinde çalışılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İsrail aşırı sağının şiddetli muhalefetiyle karşılaşan plana Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir tepki gösterdi. İki bakan da “Hamas yok edilmeden” herhangi bir anlaşma yapılmasına karşı olduklarını dile getirirken Netanyahu’nun anlaşmayı kabul etmesi halinde istifa etmekle ve koalisyon hükümetini sonlandırmakla tehdit etti.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise iki bakanın aksine anlaşmayı desteklediğini belirtti. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada herzog Biden’a yaptığı konuşmadan ve Gazze’de Hamas tarafından tutulan tüm rehinelerin serbest bırakılması için sürdürdüğü çabalardan dolayı teşekkür etti. Herzog mesajında “Başbakan’a rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşma için kendisine ve hükümete tam destek vereceğimi söyledim.” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail: “ABD’nin Gazze planı iyi bir anlaşma değil, ama yine de kabul ettik”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin