featured

İsrail, Güney Kıbrıs’ı Hedef Alıyor İddiası

Gazze'deki gerginliklerin ardından İsrail'in şimdi de Kıbrıs'a yönelebileceği iddiaları gündemde.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’deki gerginliklerin ardından İsrail’in şimdi de Kıbrıs’a yönelebileceği iddiaları gündemde. İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) İran bağlantılı bir terör hücresi olduğunu ileri sürerek saldırı hazırlığı içinde oldukları iddiasında bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada, Mossad’ın işbirliğiyle GKRY güvenlik güçlerinin İran bağlantılı bir terör hücresini çökerttiği belirtildi. Açıklamada, İsrail’in ve Yahudi bağlantılı hedeflerin saldırı planları yaptığı iddia edilen terör hücresinin ele geçirildiği ve bu sayede saldırıların önüne geçildiği öne sürüldü.

İsrail’in bu iddiaları, daha önce de gündeme getirilen “Vadedilmiş Topraklar” planına dayandırılarak, Kıbrıs’ın stratejik önemine vurgu yapıldı. İsrail’in, bölgedeki varlığını güçlendirmek amacıyla Kıbrıs’a yönelebileceği endişelerini artıran açıklamalar, bölgesel gerilimleri tırmandırma potansiyeli taşıyor.

Bu gelişmelerin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İsrail’in iddialarını şiddetle reddederek, gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalar yaptığını belirtti. KKTC Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Kıbrıs’ı hedef almasının Türkiye’yi ve KKTC’yi karalamak amacına yönelik olduğunu savunarak, ülkenin güvenliğini sağlamak adına kararlı bir duruş sergileyeceklerini vurguladı.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail, Güney Kıbrıs’ı Hedef Alıyor İddiası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin