İstanbul Sanayi Odası (İSO) İlk 500 listesi…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Sanayi Odası (#İSO) İlk 500 listesine 2020 yılı verilerine göre 370’inci sıradan giren Mersin firması Teknopanel Çatı ve Cephe Panelleri Üretim San ve Tic. A.Ş, ziyaret edilen üçüncü firma oldu. 2019 yılında listede kendisine 491’inci sıradan yer bulan firma, 2020’de ciddi bir sıçramayla 121 sıra ilerleyip 370’inci sıraya yerleşti.

Teknopanel Çatı ve Cephe Panelleri Üretim San ve Tic. A.Ş Genel Müdürü Orhan Kahveci ile bir araya gelen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (#MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, gösterdikleri sıçrama nedeniyle tüm ekibiyle birlikte Kahveciyi tebrik etti. Kızıltan’a Yönetim Kurulu Üyeleri Yalçın Darıcı, Halil Kürek ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Zeren eşlik ederken Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (#MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de görüşmeye katıldı. Firmanın çalışmaları hakkında bilgi alınan görüşmede ülke ve kent ekonomisine dair değerlendirmelerde bulunuldu.

2020’de ihracatın toplam iş hacimlerindeki payının yüzde 18’den 25’e çıktığını anlatan Orhan Kahveci, “Bu artışta emtia fiyatlarının yükselmesi yanında metrekare bazındaki üretim miktarımızın artması da çok etkili oldu” dedi. Bu yıl da yurtdışı satışların artarak devam ettiğini kaydeden Kahveci, yılın ilk 5 ayında geçen yıla göre yüzde 40’lık artış yaşandığını bildirdi. En ciddi sıkıntıyı ise konteyner bulma noktasında yaşadıklarını bildiren Kahveci, “Önce konteyner bulamıyorduk, şimdi ise bulduğumuz konteynerlerin fiyatları çok yüksek” ifadelerini kullandı.

Konteynerin dış ticarette tüm sektörleri zorladığına dikkat çekerek Türkiye’nin bu sorunu aşmak için devlet ve özel sektör işbirliğine gitmesi gerektiğini kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan şöyle konuştu:
“Dünyada konteynerlerin yaklaşık yüzde 70’i Amerika ve Çin’in kontrolünde. Bu ülkelerde sorun çıkarsa tüm dünya etkileniyor. Çözüm için kendi hatlarımızı kurmalıyız. Konteyner üretmekte sorun yok ama hat oluşturabilmek sıkıntılı. Büyük güç gerektiriyor. Türkiye Devleti büyük bir sermaye ile özel sektör katılımıyla büyük bir şirket kurarsa bu pastadan pay alabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Sektörel sorunların da ele alındığı ziyaret sonunda Kahveci’ye plaket takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Sanayi Odası (İSO) İlk 500 listesi…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin