featured

Japonya’da Siyasi Deprem: İktidardaki LDP’de Skandal İstifalar

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’da, iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) içindeki “Abe Şinzo” grubuna mensup bakanlar, bağış etkinliklerindeki gelirleri eksik beyan ettikleri iddiaları nedeniyle istifa etti.

Başbakan Kişida Fumio’nun kabinesinde görevli “Seiwa” fraksiyonuna üye 4 bakan, “gelirleri eksik beyan ettikleri” iddiaları üzerine istifa etti. Başbakan Kişida, istifaları kabul ederek bu bakanlarla birlikte Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, Ekonomi Bakanı Nişimura Yasutoşi, Tarım Bakanı Miyaşita İçiro ve İçişleri Bakanı Suzuki Junji’nin görevlerinden ayrıldığını açıkladı. Ayrıca, Kişida kabinesinde görevli kıdemli bakan yardımcıları ile parlamenter bakan yardımcılarının da istifa ettiği belirtildi.

Başbakan Kişida, iddiaları “oldukça talihsiz” olarak değerlendirerek, “halkın siyasete yönelik sarsılan güveni onarılmadan siyasi istikrarın başarılamayacağına” inandığını ifade etti.

LDP içinde önemli bir fraksiyon olan “Seiwa”ya mensup bakanların istifası, Japonya’da siyasi bir çalkantıya neden oldu. Bu istifalarla birlikte Kişida kabinesinde önemli koltuklar boşaldı. Japonya’da siyasi arenada meydana gelen bu değişiklik, ülkede gündem oluşturdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Japonya’da Siyasi Deprem: İktidardaki LDP’de Skandal İstifalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin