featured

Kızıldeniz’de Norveç Gemiye Yönelik Husi Saldırısı

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e giden bir Norveç petrol gemisini hedef alarak bölgedeki gerilimi tırmandırdı.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yemen’deki İran destekli Husiler, İsrail’e giden bir Norveç petrol gemisini hedef alarak bölgedeki gerilimi tırmandırdı. Husi Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yazılı açıklamasında, son günlerde Kızıldeniz’de birçok geminin geçişinin engellendiğini ve İsrail’e yönelik bir Norveç gemisinin deniz füzesiyle vurulduğunu belirtti.

Seri, Husi güçlerinin yaptığı uyarılara cevap vermeyen Norveç gemisine yönelik saldırının, Gazze’deki Filistin halkının yaşadığı abluka ve zulme tepki olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. Ayrıca, Gazze Şeridi’nin temel ihtiyaçlarının karşılanana kadar Kızıldeniz’den İsrail limanlarına giden tüm gemilerin hedef alınacağını vurguladı.

İngiltere Denizcilik Ajansı, Babu’l Mendeb Boğazı’nda Yemen açıklarında bir geminin hedef alındığını doğruladı. Açıklamada, zarar gören gemiye askeri yetkililer tarafından yardım ulaştırıldığı ve mürettebatının güvende olduğu bilgisi paylaşıldı.

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi’nin daha önce Kızıldeniz’de İsrail gemilerini hedef alma tehdidinde bulunduğu hatırlatılarak, bu saldırının beklenen bir gelişme olduğu belirtildi. Daha önce Husi güçleri, İsrail bandıralı gemilere İHA ve füze saldırıları düzenlemişti.

Öte yandan, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Kızıldeniz’in güneyinde uluslararası sularda üç ticari gemiye yapılan dört saldırıyı doğrulayarak, USS Carney destroyerinin gemilere yardım ederken İHA’ları düşürdüğünü açıklamıştı. Gelişmeler, bölgedeki güvenlik durumunu endişe verici bir şekilde etkilemeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kızıldeniz’de Norveç Gemiye Yönelik Husi Saldırısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin