Kuzey Kore’den ABD’ye sert ve net tehdit. “Başlarına iyi şeyler gelmeyebilir!”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kore, ABD’de yönetimin değişmesinin ardından yaptığı ilk füze denemesiyle dikkatleri tekrar üzerine çekmişti. Biden ise ilk resmi basın toplantısında Kuzey Kore’nin gerilimi tırmandırdığını ve gerekirse buna yanıt verileceğini ifade etmişti. Bu karşılıklı atışmaların ardından Pyongyang’dan yanıt gecikmedi

 

 

Beyaz Saray, Kuzey Kore’nin geçen hafta sonu, kısa menzilli füze testleri gerçekleştirdiğini duyurmuş, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Japonya ve Güney Kore ziyaretlerine Pyongyang’dan yanıt gelmişti.

 

 

 

Beyaz Saray’da gazetecilere telekonferans yöntemi ile açıklama yapan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen ABD’li yetkililer, medyada yer alan haberleri doğrulayarak Kuzey Kore’nin birkaç kısa menzilli füze testi yaptığını tespit ettiklerini açıkladılar. Yetkililer, seyir füzesi türündeki füzelerin Kuzey Kore’yi nükleer silah programından caydırmak için alınan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Kararları kapsamındaki füzeler olmadığını ifade etti.

Kuzey Kore’nin Japon Denizi’ne iki adet balistik füze fırlatmasından sonra ise ABD Asya Pasifik Komutanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, ”Kuzey Kore’nin gizli silah programının, komşuları ve uluslararası kamuoyu için oluşturduğu tehdidi gözler önüne serdiği” ifade edilmişti.

 

“BAŞLARINA İYİ ŞEYLER GELMEYECEK”

Kuzey Kore, ABD Başkanı Biden’ın son yorumlarını ayıpladıklarını açıklarken ABD’nin başkanın ağzından bu şekilde ‘düşüncesizce’ yorumlara devam ederse ‘hiç de güzel olmayan şeylerle’ karşılaşacağını iddia ederek tehdit savurdu.

Kuzey Kore İşçi Partisi Komite Sekreteri Ri Pyong Chol, bugün yaptığı açıklamada Biden’ın sözlerinin Kuzey Kore’ye duyduğu, kökleri derine inen düşmanlığını yansıttığını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kuzey Kore’den ABD’ye sert ve net tehdit. “Başlarına iyi şeyler gelmeyebilir!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin