featured

MEİGDER Büyük Basın Ailesine Katıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEİGDER Büyük Basın Ailesine katıldı

Kısa süre önce kurulan Mersin İnternet Gazeteciler Derneği, 85 Gazeteci örgütü, 8 Basın Federasyonu tarafından oluşturulan 20 Bin üyeli Türkiye’nin en büyük Basın Ailesine sahip Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında yerini aldı.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun çağrısı üzerine İçişleri Bakanlığı öncülüğünde, Trabzon’da düzenlenen 23. Başkanlar Konseyine katılan Mersin İnternet Gazeteciler Derneğini yönetim kurulu Başkanı A.Vahap Şehitoğlu temsil etti.

Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyelerince, Başkanlar Konseyi toplantısında, MEİGDER’in Konfederasyon Başkanlar konseyine alındığı duyuruldu. Daha sonra Akdeniz Gazeteciler Federasyonu yöneticileri ile bir araya gelen Başkan Şehitoğlu, Konfederasyon kurucu üyesi Akdeniz Gazeteciler Federasyonuna üyelik resmi başvurusunu yaptı.

Şehitoğlu, Türkiye’nin en büyük basın ailesini barındıran Konfederasyon çatısı altında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, ‘Çoğunluğu eskiden tanıdığım arkadaşlarım. Nuri Kolaylı başkanımda daha önce Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar konseyinde birlikte görev yaptığım sevdiğim bir arkadaşım. Büyük bir ailemiz oldu. MEİGDER VE ve Mersin’imize hayırlı olsun.” dedi.

Öte yandan Başkanlar Konseyi toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı,

“Demokrasilerin gelişmesi açısından ülkemizde darbe yıllarından bu yana değişmeyen basın özgürlüğünü kısıtlayan maddeler vardır. Özgürlük, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Temel gerekliliktir.” dedi.

Konfederasyon Genel Başkanı Kolaylı, internet gazeteciliği yasasının da biran önce çıkmasını isteyerek şunları söyledi: “ Elektronik ortamda yapılan habercilikte sorun yaşanıyor. İnternet haberciliği büyük bir gelişim gösterdi. Kurumsal internet haber siteleri yayınlarına başlayarak sektöre renk kattılar. Ama bunun yanında ‘kopyala yapıştır’ dan öteye gitmeyen haber siteleri de boy gösteremeye başladı. Daha da artıyorlar ve internet medyasının düzenlemeye ihtiyacı var.”

YASA YENİDEN ELE ALINMALIDIR

Kolaylı, konuşmasına şöyle devam etti: “Gazetecilik mesleği basın kartına bağlı olmadan yapılan ağır bir iş olarak kabul edilmeli. Anayasal güvenlik haklarının hizmet süresi geri verilmelidir. 212 yasaya tabi olan herkes bundan yararlanıyordu. Artık meslektaşlarımızın tümü gazeteci olarak sayılmalı…”

GHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MEİGDER Büyük Basın Ailesine Katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin