featured

MEİGDER: “Uğur Mumcu’yu özlemle anıyoruz”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEİGDER: “Uğur Mumcu’yu özlemle anıyoruz”

 

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Yönetim Kurulu, gazeteci Uğur Mumcu’nun ölümünün 29. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, Mumcu’yu ölümünün 29. yılında özlem ve sevgiyle andıklarına dikkat çekilerek, “Zulme direnen, haksızlığa boyun eğmeyen ve hep hakikatlerin peşinden koşan Uğur Mumcu’lar asla tükenmeyecek, her parçasından yeni birer Mumcu’lar çıkacaktır” denildi.

Mumcu’nun ölüm yıldönümü ile ilgili olarak MEİGDER’den yapılan açıklamada; araştırmacı gazeteciliğin duayeni Mumcu’nun, 1993 yılında arabasına konulan bombayla katledilerek yaşam hakkının elinden alınmasının üzerinden 29 yıl geçtiği hatırlatıldı. Aradan geçen sürede bu cinayetin diğer aydın ve gazeteci cinayetlerinde olduğu gibi tam olarak aydınlatılamadığı vurgulanan açıklamada, “29 yıldır acımız hala taze, öfkemiz hala dinç… Karanlığa meydan okuyan, gerçeklerin her zaman gün ışığına çıkması için mücadele eden Mumcu; yazılarıyla gericilerin, cumhuriyet düşmanlarının, terör odaklarının, yetkilerini menfaat ve çıkar ilişkileri için kullananlar ile şer odaklarının hedefi oldu. İktidar erkleri içinde yuvalanmış mafya, tarikat ve çetelerin kirli ilişkiler yumağını gözler önüne seren Mumcu’nun katilleri; sadece o bombayı arabasına koyanlar değil, bombayı koyduranlar ve gerçeklerin açığa çıkmaması için yıllardır perdeleme yapanlardır.  Artık gerçekler saklanmamalı, cinayetin ardındaki karanlık güçlerin açığa çıkması için gerekenler yapılmalıdır. Demokrasinin gereği budur” ifadeleri kullanıldı.

“UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

MEİGDER’in açıklamasının sonunda Mumcu’nun ‘Sesleniş’ yazısının bir kısmı da paylaşılarak, şunlar kaydedildi: “ ‘…Korkmadan öldük ey halkım unutma bizi! Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi… Bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım unutma bizi. Vurulduk ey halkım unutma bizi! Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi, hep birlikteyiz ey halkım unutma bizi, unutma bizi, unutma bizi…’ diyen Mumcu’ya bizler de ‘Unutmadık, asla da unutmayacağız, unutturmayacağız’ diyoruz. Her zaman hakikatleri yazan, Atatürk ve kurduğu cumhuriyetin yılmaz savunucusu, halkın haber alma özgürlüğüne hizmet eden demokrasi şehidi Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 29. yılında özlem ve sevgiyle anıyoruz. Zulme direnen ve haksızlığa boyun eğmeyen Uğur Mumcu’lar asla tükenmeyecek, her parçasından yeni birer Mumcu’lar çıkacaktır. ”

MEİGDER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MEİGDER: “Uğur Mumcu’yu özlemle anıyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin