featured

Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediyesi Metro Temel Atma Töreni’ne katıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akşener, Mersin Büyükşehir Belediyesi Metro Temel Atma Töreni’ne katıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediyesi Metro Temel Atma Töreni’ne katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediyesi Metro Temel Atma Töreni’ne katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin’de katıldığı temel atma töreni sırasında vatandaşların “Ekmeğimizi çaldılar” demesi üzerine “Ekmeğimizi çaldılar, hayatımızı da çaldılar.” karşılığını verdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Akşener, alandaki kalabalığa dikkat çekerek “Bu kalabalığı daha önce toplayamayanlar vardı, ne olacak şimdi?” diye sordu.

Yeni yılla birlikte gelen zamlara değinen Akşener, Türkiye’nin esnafı, işsiz genci, çiftçisi, besicisi, atanamayan öğretmeni ve 3600 ek gösterge sözü verilip yerine getirelememiş memuru ile ağladığını ifade etti.

“13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak”

“5 maaş alan danışmaları duyarak kahrolan bir Türkiye ile karşı karşıyayız” diyen Akşener, meydandan yuhalama seslerinin gelmesi üzerine “Biz yuhalamıyoruz. Biz Allah’ın izni ile iktidara geleceğiz, 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak. Biz bu yanlışlıkları yapmayacağız ve bu kul hakkını yemeyeceğiz. Yiyenlerin de kursağında kalmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne tepki

2017’de Mersin’e geldiğini ve referandum için çalıştığını hatırlatan Akşener, “O zaman partimiz yoktu. Anlattık, herkes gibi anlattık. Mersinli dinledi, gereğini yaptı ama sonuç itibari ile ‘Uçacağız’, ‘Kaçacağız’, ‘Aşacağız’ denilen malum tek adam sistemi, partili cumhurbaşkanlığı sistemi kabul edildi. 2017’den 2018’e, 2018’den 2022’ye kadar gelirleriniz azaldı. Çocuklarınızın işsizliği çoğaldı. Liyakatsizlik, kayırmacılık dibine vurdu. Çiftçi bu sene buğdayı için kuru tarım için gübre atamadı.” ifadelerini kullandı.

“En büyük beka sorunu sizsiniz”

Kendisini dinleyen vatandaşların “Ekmeğimizi çaldılar” sözlerine “Ekmeğimizi çaldılar, hayatımızı da çaldılar. Genç çocukların hayatını çaldılar” diyerek karşılık veren Akşener, “Şimdi öyle bir sistemle yönetiliyoruz ki; bakanlar emir eri, müsteşarlık kavramı gitti bu ülkenin hafızası gitti. Beka diyorlar, bu ülkenin hafızasını götürdünüz hafızasını. Bundan büyük beka sorunu mu olur? En büyük beka sorunu sizsiniz siz. Bugün eğer gencecik çocuklar gece oturup gündüz uyuyor, babasından harçlık almamak için onun gözüne görünmüyorsa bu tek adam sisteminin, partili cumhurbaşkanı sisteminin sonucudur. 5 maaş alan danışmanlar utanmadan 6.sını istiyorsa bu tek adam sisteminin sonucudur. Yandaş kayırma, liyakatsizlik ortada ise senin çocuğun mülakatta 82-86 ile elenirken 50 puan alan mülakatta geçip atanıyorsa bu ülkede çok büyük bir sorun vardır demektir. Bu sorunun menşei ve sorumlusu tek adam rejimini çok isteyen sayın Erdoğan ve bu ucube sistemdir.” değerlendirmesinde bulundu.

Akşener şöyle devam etti:

Milletin sesi olmak üzere gezdiğimiz bu 24 ay sonunda gördüğüm bir şey var; belediyeler eli ile şehirlerde-ilçelerde zenginler ve fakirler oluşmuş. AK Partili belediyelerin ortaya koyduğu küçücük ilçelerdeki zengin takım, bir de fukaralar var. Zenginler AK Partili, fukaralar her partili olmuş. İşte bu harami düzeni birlikte yıkacağız. Nasıl yıkacağız? Sizin, yani milletimizin “seçmen velinimettir” düsturunu ele ele ortaya koyarak yıkacağız. Eğer rektörlerin, kaymakamların, il-ilçe veya büyükşehir belediye başkanlıklarının, valiliklerin özel kalemlerinden girip; ağanın oğlu, ayısı olan dayısı olan, kızı oradan geçiyor sonra da en yüksek ballı maaşlarla devlet memuru oluyor, senin oğlun-kızın 92 ile mülakatta eleniyorsa bu ülkede çok önemli bir problem var demektir. Haksızlık problemi, israf problemi, yolsuzluk problemi var demektir. Bunun sorumlusu bu ucube sistemdir.

“Bu harami düzeni helal oylarınız ile attaya göndermek için derhal seçim hemen seçim diyoruz”

Şimdi Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Burada bir miting yaptın, hep birlikte gördük. Sonra Sayın Kılıçaroğlu’nun mitingine izin vermediniz, başka bir yerde oldu, onu da gördük. Bugün burada bu açılış için Mersinli’nin teveccühü var. Mersinli, “Derhal seçimi getir. Sandığa teslim ol diyor.” Sayın Erdoğan. Mersinli burada ve bir mesaj veriyor Sayın Erdoğan. Milletle ters düşe düşe, milletle bilek güreşi yapa yapa ayakta kalan bir siyaset olmamıştır. Tencerenin devirmediği bir iktidar da olmamıştır. Kadınların tencere kaynatmakta problemi var. Dolayısıyla kendileri çok tok olduğu için ‘iki domates al’ diyorlar. Size ‘iki domates ye’, ‘yarım simit ye’ diyenler, kendileri ne yiyor siz söyleyin. Buna son vermek için, bu harami düzeni helal oylarınız ile sandıkta demokrasi ile attaya göndermek için derhal seçim hemen seçim diyor her birinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meral Akşener, Mersin Büyükşehir Belediyesi Metro Temel Atma Töreni’ne katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin