featured

Mersin’de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Vali Ali Hamza Pehlivan, “İnsanlar bir yemeğin tadına bakmak için bile uçağa binip şehir, ülke değiştirebiliyorlar” dedi. Vali Pehlivan, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Türk mutfağının gizli hazinesi; Mersin lezzetleri’ sloganıyla Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı. Eşi Yıldız Pehlivan ile yöresel lezzetlerin yer aldığı stantları gezen Pehlivan, yöreye özgü mamul yaptı. Pehlivan, Türk Mutfağı Haftası’nın bu yılki temasının ‘Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız’ olarak belirlendiğini söyledi. Yemek kültüründe sağlığın ön planda olması gerektiğini ifade eden Pehlivan, “Anadolu gibi her bakımdan zenginliklerle dolu bir coğrafya üzerinde yaşıyoruz. Tarihçilerin de tespit ettiği üzere buğdayın ana vatanı Anadolu varsayılıyor.

Yaklaşık 10 bin yıl önce Anadolu’da buğdayın ekilip biçildiğinden tarihçilerimiz bahsediyorlar. Geçen yüzyıllar, bin yıllar içerisinde bu coğrafyada çeşitli uygarlıklar yaşadı. Ve son bin yılı aşkın bir süredir de bizim medeniyetimiz, Türk medeniyeti bu coğrafyada hüküm sürüyor ve tarihten elde etmiş olduğu zenginlikleri, derinlikleri ta Orta Asya’dan Anadolu’ya taşımış olduğu zenginliklerle bütünleştirip, birleştirip bunu mutfağına da yansıtmış, yansıtmaya da devam ediyor” dedi.

Türk mutfağı haftası etkinliğine Dünya Avşarlar derneği genel başkan yardımcısı Fatih Küpeli ve beraberinde Osmaniye’den katılım sağlayan Bys Beyoğlu yemekcilik Restorant sahibi Ali küpeli de eşlik etti.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mersin’de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin