featured

Mevlüt Çavuşoğlu: ″Dünyanın gördüğü en büyük afetlerden birini yaşıyoruz″

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevlüt Çavuşoğlu: ″Dünyanın gördüğü en büyük afetlerden birini yaşıyoruz.″

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Diyarbakır-Silvan Karayolu üzerinde depremzedeler için kurulan çadır kentte açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Kalıcı konutların bitmesine kadar da vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak tabii ki devlet olarak boynumuzun borcudur. Vatandaşlarımızın geçici olarak barınması için kurulan çadır kentteyiz. Burada bin 900 civarında çadırın kurulduğunu halen de boş çadırlarımızın olduğunu arkadaşlarımız anlattı. Burada yaşayan vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal marketten sağlık merkezine kadar çocuklarımız için her türlü faaliyetlerin kurulduğunu, ibadet yerlerinin kurulduğunu gördük.

Geçici tuvalet, duş, banyo gibi imkanların da sağlandığını görmüş olduk. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızın bir sene çadırlarda kalmasına gönlümüz razı değil dolayısıyla konteyner şehirler kuruyoruz. Diyarbakır’ımızda da konteyner yerinin hazır olduğunu gördük.

Kısa süre içinde konteyner kentimiz de kurulacak. Vatandaşlarımızı inşallah kalıcı konutların yapımına kadar konteyner kentlere de taşımış olacağız.

411 vatandaşımız Diyarbakır’da vefat etti. Farklı şehirlerde yaşayan Diyarbakırlı kardeşlerimizin vefat edip de buraya defnedildiğini bugün arkadaşlarımız anlattı.

Büyük bir afet. Dünyanın gördüğü en büyük afetlerden birisini yaşıyoruz. Tarihimizin en büyük afetini yaşıyoruz. Ama güçlü bir devletiz. Güçlü bir milletiz. Devlet-millet iş birliği içinde inşallah bu depremin acılarını saracağız. Şehirlerimizi yeniden ihya ve inşa edeceğiz.

Bu zorlu süreçte uluslararası toplumun bize verdiği destek için her fırsatta teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bugün bir kere daha buradan teşekkür etmek istiyoruz. Artık arama kurtarma ekipleri ülkelerine döndü. Sadece can Azerbaycan’dan 491 arama kurtarma ekibi sahada görevini halen yapıyor.

30 tane sahra hastanesi kurulmuştu. Bunların 18’i de sahada hizmet veriyoruz. Yurt dışından da gerek çadır ihtiyacının temini gerekse konteyner ihtiyacının temini konusunda gereken koordinasyonu yapıyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mevlüt Çavuşoğlu: ″Dünyanın gördüğü en büyük afetlerden birini yaşıyoruz″

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin