featured

Mevlüt Çavuşoğlu: “Buça’dan gelen görüntüler müzakereleri biraz gölgeledi”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevlüt Çavuşoğlu: “Buça’dan gelen görüntüler müzakereleri biraz gölgeledi”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Dün ve bugünkü toplantılarda NATO’nun stratejik konsepti görüşüldü. Yeni güvenlik sınamalarına karşı NATO’nun uyarlanması gündemde. Bununle ilgili belge bu konsept kağıdı liderler zirvesinde Madrid’de kabul edilecek.

Bu stratejik konsepte Türkiye olarak önemli katkılar sağlıyoruz. Dünden bu yana üç tane oturuma katıldık. Bunlardan bir tanesi bu sabah ortaklarımızla yapılan toplantıydı. Bu toplantılara bizim yanımızda 9 tane ortak da katıldı.  39 ülke olarak bu toplantıyı gerçekleştirdik. Savaşın etkileri her yerde hissediliyor. Ortaklarımızla bu toplantının düzenlenmesi önemliydi.

Son toplantıda Ukrayna’daki bu durumu nasıl düzeltebiliriz konuşuldu. Savaşı durdurma çabamız hakkında bilgi verdik. Bu rolümüzü elbette devam ettireceğiz.

Buça’dan gelen görüntüler müzakereleri biraz gölgeledi. Ama her şartta yine Zelenski’nin de söylediği gibi müzakereleri devam ettirmenin faydalı olacağını düşünüyoruz. Biz bu sürece katkı sağlamaya devam edeceğiz.  Denizden tahliye konusunda iki tarafla da görüşüyoruz.  Halen 30 civarı vatandaşımız ve refakatçileri bekliyor. Gerek toplantıda gerekse ikili görüşmelerde verimli bir dışişleri toplantısı gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mevlüt Çavuşoğlu: “Buça’dan gelen görüntüler müzakereleri biraz gölgeledi”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin