MHP’de Çağrı Heyeti’nin topladığı olağanüstü kongre devam ediyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği Çağrı Heyeti’nin topladığı MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongre için delegeler salona alınmaya başladı. Salona en son gelen genel başkan adayı Meral Akşener, ‘Başbakan Meral’ sloganları ile karşılandı. Sloganlar Akşener’in yerine oturmasına kadar sürünce, genel başkan adaylarının arasında gerginlik çıktı.

akşenerrAnkara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği Çağrı Heyeti’nin topladığı MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongre için delegeler salona alınmaya başladı. Kongrenin yapıldığı Büyük Anadolu Oteli’ndeki salonda hazırlanan sahneye, Mustafa Kemal Atatürk, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin posterleri asıldı.

ÜMİT ÖZDAĞ SALONA İLK GELEN İSİM OLDU

Genel başkanlığa adaylığını açıklayan Ümit Özdağ salona ilk gelen isim oldu. Genel başkanlık yarışına gireceğini açıklayan Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sait Gönen, protokolde yan yana oturdu. Merhum Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş de protokolde yerini aldı. Salon dışında uzun kuyruklar oluşturan partililerin kurultay alanına girişleri sürüyor. Kongre için akreditasyon yaptıran basın mensupları ile delegeler, kayıt yaptırdıktan sonra turnikelerden geçerek salona alınıyor. Delege olmayanlar ise otelin başka bir salonunda kurulan dev ekrandan kongreyi takip edebilecek. Otel çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Partililer güvenlik güçlerince üstleri aranarak kongrenin yapılacağı salona alınıyor. Delege kartı olmayanların salonun orta bölümünde girişlerine izin verilmiyor.

MHP TÜZÜĞÜNDE DEĞİŞİKLİK OYLANACAK

Kongrenin toplanması ve divanın oluşturulmasının ardından Çağrı Heyeti’nin görevi sona erecek. Olağanüstü kongrede, parti tüzüğünün 63. maddesindeki “olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz” ibaresi değiştirilerek seçim yapılabilmesinin önü açılacak. Divan, seçimli kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin önergeleri delegelerin oylarına sunacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongreyi “yasa dışı” olarak niteleyerek genel merkezin katılmayacağını açıklamıştı.

GENEL BAŞKAN ADAYLARI GERİLDİ

Olağanüstü kongre salonundan gelen son bilgilere göre, genel başkan adaylarından Meral Akşener, salona ‘Başbakan Meral’ sloganı ile girdi. Akşener’in yerine oturana kadar sloganların devam etmesi ise gerilime neden oldu. Yan yana oturan genel başkan adaylarının hararetli tartışması dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP’de Çağrı Heyeti’nin topladığı olağanüstü kongre devam ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin