featured

Mustafa Yeneroğlu: ″Adaletin olmadığı ülkede yoksulluk artar″

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Yeneroğlu: ″Adaletin olmadığı ülkede yoksulluk artar.″

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda süren bütçe görüşmelerinde konuştu.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda süren bütçe görüşmelerinde konuştu.

Yeneroğlu, “Bir parti liderinin zincir marketleri hedef göstermesi, üzerine suç örgütü kurmaktan yargılanmış kişinin ağır tehditleri, belediyelerin stok bahanesi ile mağazaları mühürlemesi, sonunda karanlık tiplerin zincir marketin camlarını indirmesi… Bir tane ceza soruşturması yapılmadı. Hukuk devletinin yargısı ortalıkta yok. Peki bu tabloyu gören yatırımcılar bu ülkeye yatırım yapar mı?” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine MHP’li milletvekilleri DEVA Partili Yeneroğlu’na sataştı. Yeneroğlu sataşmaları, “Ne o? Siz de mi saldıracaksınız? Biraz aklınızı başınıza alın. Ben size kızmıyorum. AK Parti’nin MHP’lileşmesine kızıyorum. Siz rahat olun” diye yanıtladı.

Yeneroğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Mafya liderlerinin siyasileri ve iş adamlarını açıkça ölümle tehdit ettiği, iktidar ortağının buna alkış tuttuğu ve teşvik ettiği, diğerinin suspus olduğu karanlık bir dönemi yaşıyoruz. 90’lı yıllarda bile bu kadar aleni değildi bu kirli ilişkiler. 90’lı yıllarda faili malum cinayetleri koruyan ve kollayan devlet idarecileri de doğru yaptıklarını, başka çareleri olmadığını zannediyorlardı. 28 Şubatçılar da hukuksuz rejimlerini zorbalıkla koruyabileceklerini düşünüyorlardı. 2000’li yıllarda da daha da vesayet çabası içinde olan askeri ve yargı bürokrasisi de öyle zannediyordu. Zulüm yapıyorlardı ama kendilerince davalarında samimilerdi. Maalesef bu iktidar da zorba devlet anlayışının zorunlu olduğuna inandırıldı. Hukuku ve vicdanı kenara attı. Bu sebeple millet olarak huzur bulamıyoruz.”

“Ülkemizin sorunlarının ve zamların asıl nedeni kaynak yetersizliği değildir. Türkiye’nin yeterli kaynağı var. Dinamik, çalışkan, genç bir nüfusu da var. Eksiğimiz adalettir, demokrasidir, ehliyettir, liyakattir. İşte bu nedenle ülkemiz içler acısı tabloyla karşı karşıya. İnanıyorum ki bu güç sarhoşluğu bitecek. Yakın zamanda bu adaletsizliklerin hepsi son bulacak” diyen Yeneroğlu, “Mecliste bir milletvekili başka bir milletvekiline saldırıyor ve arkadaşımız hayati tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Çıkıp da ‘Öfkeme yenildim, mahcubum, utanç duyuyorum’ diyebilir ama demiyor. Özür bile dilemeyeceğini ifade ediyor. Ciddiye alınabilecek bir tepki bile görmüyor. Maalesef böyle bir medeniyet kaybıyla karşı karşıyayız. Bazen tarif edecek sözcük bulmakta güçlük çektiğimiz manzaralarla karşı karşıyayız. Çıkıp da ‘Durun, bu ülkede hukuk var, düzen var, nizam var’ diyebiliyor muyuz?” ifadelerini kullandı.

‘Adaletin olmadığı ülkede yoksulluk artar diyen Yeneroğlu, “Adaletin olmadığı, demokratik kültürün yerle bir edildiği bir ülkede elbette yoksulluk artar. Elbette ekonomik ve sosyal krizler yaşanır. Elbette yargının adalet dağıtacağına güven sıfır olur. Şu tablo; akıldan, mantıktan, vicdandan uzaklaşmanın faturasıdır.  Nezaketsizliğin ve hoyratlığın, iktidarı ve gücü başkaları üzerinde keyfince kullanabiliyor olmaktan türeyen merhamet kaybının sonucuyla karşı karşıyayız.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mustafa Yeneroğlu: ″Adaletin olmadığı ülkede yoksulluk artar″

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin