featured

Şanlıurfa Valiliğinden sel felaketi açıklaması

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Valiliği yaşanan sel felaketinde 16 kişinin hayatını kaybettiğini, sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren 9 bin 633 personel ve bin 687 araç ile 7/24 esasına göre, müdahale edildiğini belirtti.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklama şöyle:

“14 Mart Salı günü Şanlıurfa’yı etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış, 15 Mart Çarşamba gününde de etkisini göstermeye devam etmiş ve çeşitli olumsuzlukları beraberinde getirmiştir. Normal şartlar altında, son 30 yılın ortalama verilerine göre metrekareye düşen yağış miktarı 57,9 kiloyken ilimizin merkez ilçelerine son iki günde düşen yağış miktarı 137,6 kilo olarak ölçülmüştür. Şiddetli sağanak yağış ile Karakoyun Deresi, Cavsak Deresi, Karaköprü Deresi ve Sırrın Deresi’nin taşması sonucu sel baskınları meydana gelmiş olup, en çok bu bölgelerimiz afetten etkilenmiştir. Sel nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 olup, Bozova ilçesinde kayıp olan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir.

Selden zarar gören (konut, iş yeri, araç ve muhtelif ev eşyası) olmak üzere 3.154 zarar tespit çalışması tamamlanmıştır. Ekiplerimizin zarar tespit çalışmaları sahada devam etmektedir.

Yaşadığımız bu felakette hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı halkımızın dikkatli ve tedbirli olması için gereken tüm uyarılar resmî kanallarımız aracılığıyla yapıyoruz. Tüm hemşehrilerimizin gelen uyarıları dikkate almaları ve harfiyen uymaları, kendi güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şanlıurfa Valiliğinden sel felaketi açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin