featured

Seyit Torun: “Belediyelerimizin hakkını bu partizan yönetime yedirmeyeceğiz”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Torun: “Belediyelerimizin hakkını bu partizan yönetime yedirmeyeceğiz”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, beraberinde Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeleri; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Kayseri’de basın toplantısı düzenledi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, beraberinde Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeleri; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Kayseri’de basın toplantısı düzenledi. Torun şu açıklamalarda bulundu:

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye Belediyeler Birliği kaynaklarının tamamına yakınının sadece Cumhur İttifakı belediyelerine aktarıldığını, muhalefet belediyelerine açık bir ayrımcılık yapıldığını belirterek, “Türkiye Belediyeler Birliği artık Cumhur İttifakı Belediyeler Birliği haline gelmiştir. Belediyelerimizin hak ve menfaatleri korumak için gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. Gerekirse tüm belediye başkanlarımızla, Belediyeler Birliği önüne gidecek ve demokratik haklarımızı kullanacağız. Belediyelerimizin hakkını ve hukukunu bu partizan yönetime asla yedirmeyeceğiz” dedi.

BELEDİYELERE AYRIMCILIK YAPILIYOR

Türkiye Belediyeler Birliği, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, tüm belediyelere destek vermek amacıyla kanunla kurulmuştur. Ülkemizdeki tüm belediyeler, Birliğin doğal ve zorunlu üyesidir. 2019 yerel seçimlerinden bu yana, Birlik bütçesinin yüzde 50’den fazlası sadece Cumhuriyet Halk Partili belediyelerden kesilmektedir. 2020 yılında, belediyelerimizden 86 milyon liralık kaynak, Birliğin bütçesine aktarılmıştır. Ancak Birlik yönetimi bu bütçeyi, encümen kararı almadan, tamamen hukuksuzca kullanmaktadır. Birliğin kaynaklarının neredeyse tamamı, Cumhur İttifakı belediyelerine aktarılmakta, muhalefet belediyelerine açık bir ayrımcılık yapılmaktadır.

3 AYDIR YANIT YOK

Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyelerimiz; Yenimahalle Belediye Başkanımız Sayın Fethi Yaşar, Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Hasan Akgün, Konak Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur ve Odunpazarı Belediye Başkanımız Sayın Kazım Kurt, 23 Eylül 2021 tarihinde, Birlik yönetimine resmi bir dilekçe vermiştir. Bu dilekçede, Birliğin hangi belediyelere, hangi kaynakları aktardığı 4 madde halinde sorulmuştur. Ancak üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hala bu sorularımıza yanıt verilmemiştir.

HUKUK AYAKLAR ALTINA ALINDI

Birlik yönetimi, Encümen Üyelerimizin taleplerini açıkça yok saymaktadır, Birlik faaliyetleri hakkında Encümen Üyelerimize hiçbir bilgi dahi verilmemektedir. Bu yapılanlarla, hukuk ayaklar altına alınmaktadır. Encümen üyelerimiz bu adaletsizlikleri yapan Birlik Yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Yargıdan beklentimiz, işlenen bu görev suçlarına karşı gereğini yapmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir belediye başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği toplantılarına katılmamaktadır, bundan sonra da katılmayacaktır.

TBB ÖNÜNE GİDERİZ

Kayseri’deki belediye başkanları toplantımızdan bir kez daha sesleniyoruz: Türkiye Belediyeler Birliği artık Cumhur İttifakı Belediyeler Birliği haline gelmiştir. Bizim için bu Birlik, artık yok hükmündedir. Belediyelerimizin hak ve menfaatleri korumak için gerekli tüm girişimlerde bulunacağız. Hukuki, idari ve siyasi tüm haklarımızı kullanacağız. Gerekirse tüm belediye başkanlarımızla, Belediyeler Birliği önüne gidecek ve demokratik haklarımızı kullanacağız. Belediyelerimizin hakkını ve hukukunu bu partizan yönetime asla yedirmeyeceğiz.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Seyit Torun: “Belediyelerimizin hakkını bu partizan yönetime yedirmeyeceğiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin