featured

Seyit Torun, pazar esnafının derdini dinledi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seyit Torun, pazar esnafının derdini dinledi

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’da esnaf ve vatandaşlarla dertleşti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’da pazar esnafının sorunlarını dinledi. Ekonomik zorluklardan dert yanan bir esnaf, “Artık vatandaşlara fiyat söylerken utanıyoruz” derken, başka bir esnaf ise, ürünlerinin elinde kaldığını belirterek, “Ne yapalım akşam dökeceğiz” dedi. Elektrik faturalarından dert yanan bir esnaf ise, “Artık televizyonun ışığında oturuyorum” diye konuştu.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’da esnaf ve vatandaşlarla dertleşti.

“Fiyat söylerken utanıyoruz”

Sebze satışı yapan bir pazar esnafı, fiyat artışlarından yakınarak, “Yeşilliğe aşırı şekilde zam geldi. Maydonozu 1 lira liraya alıyorduk, şimdi halden çıkışı 4 lira. İnsanlar şikâyetçi, insanlar mağdur. Fiyat söylerken bile utanıyoruz artık. Halden haber geldi, marula 50 kuruş zam geliyor. Sebze işi artık çok zor. Soruyoruz, ‘bu iş nasıl gidecek’ diye. Komisyoncular ‘hava şartları’ diyor. Havalar iyi gidiyor fiyatlar yine aynı” ifadelerini kullandı. Genel Başkan Yardımcısı Torun ise, “Bu şartlar hükümetin şartları. Hükümetin bize dayattığı, bu ülkeyi yönetenlerin dayattığı rakamlar bunlar. Üretici de kazanmıyor, herkes mağdur” dedi.

“Televizyon ışığında oturuyorum”

CHP’li Torun’un, elektrik faturalarını sorduğu bir esnaf ise, “Evimde 75 TL’den fazla elektrik parası ödememişim, 202 lira gelmiş. Yazık günah. Tek başıma duruyorum evde, televizyon ışığında duruyorum ışık da kullanmıyorum fazla” ifadelerini kullandı.

“Dökeceğiz malı akşam”

Biber satışı yapan bir esnaf da CHP’li Torun’a dert yandı. “Nasıl bitecek bu mal başkanım?” diye soran esnaf, “Her yerde 30 lira biz 18 liraya satıyoruz. Aldığım fiyata satıyorum, biter mi bu mal bugün? Bugün 75 TL poşet parası verdim. Kendim ne kadar alacağımı bilmiyorum. Mal kaldı. Dökeceğiz akşam ne yapalım? Çok zor” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Seyit Torun, pazar esnafının derdini dinledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin