featured

Sırbistan, 3 Kosovalı polisi serbest bıraktı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savcılık, gözaltındaki Kosovalı polisler hakkında “silah ve patlayıcı maddeleri izinsiz üretme, sahip olma, taşıma ve kaçakçılığına yapma’ suçlamalarını yöneltmişti.

Sırbistan, “ülkede eylem yapmayı planladıkları” gerekçesiyle gözaltına aldığı 3 Kosova polisini serbest bıraktı.

Kraljevo kentindeki mahkeme, 16 Haziran’da gözaltına alınan ve Sırbistan ile Kosova arasında yeni bir gerilimine yol açan polis memurları hakkında tahliye kararı verdi.

Savcılık, gözaltındaki Kosovalı polisler hakkında “silah ve patlayıcı maddeleri izinsiz üretme, sahip olma, taşıma ve kaçakçılığına yapma’ suçlamalarını yöneltmişti.

Kosova’ya göre polis memurları Sırbistan tarafından kaçırıldı

Kosova ise polis memurlarının Sırbistan tarafından kaçırıldığını savunmuştu.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin daha önce yapılan açıklamada, Sırbistan Polisi Terörle Mücadele Özel Birlikleri tarafından Kosova polisi olduğu belirtilen üç kişinin gözaltına alındığı belirtilmişti.

Şüphelilerin silahlı olduğu, yanlarında harita ve yön bulma araçları bulunduğu aktarılan açıklamada, “Sırbistan polisinin etkili operasyonu neticesinde, Sırbistan’a giren ve bulunan deliller ışığında eylem planında olan Kosova polisinin, Sırbistan’ı istikrarsızlaştırmak ve çatışmayı tetiklemeyi amaçladığı ortadadır. Tüm bu parametreler, terör eylemini temsil etmektedir” ifadelerine yer verilmişti.

Yaşananlar üzerine Kosova Başbakanı Albin Kurti, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, polis memurlarının Sırbistan tarafından kaçırıldığını belirterek, şunları kaydetmişti: “Kaçırılma olayı, Kosova’nın kuzeyindeki Tresave/Bare bölgesinde yaşandı ve Kosova topraklarının 300 metre içerisinde gerçekleşti. Polislerin, dün organize suç ve kaçakçılık liderlerinden birini temsil eden kötü şöhretli Milun Milenkovic’in gözaltına alınmasının intikamını almak için açıkça Sırp ordusu tarafından kaçırıldığından şüpheleniyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sırbistan, 3 Kosovalı polisi serbest bıraktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin