featured

TBMM’nin Yeni Meclis Başkanı “Numan Kurtulmuş” Oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 30’uncu Başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş oldu. TBMM Genel Kurulu’nda, 7 adayın yarıştığı ve gizli oyla yapılan seçimde Kurtulmuş üçüncü turda 321 oyla TBMM Başkanı seçildi. Milletvekili seçilen eski bakanlar ve yeni bakanlar Meclis’te yemin etti.

TBMM Başkanlığı seçimi öncesinde AKP’den milletvekili seçilen eski bakanlar ile kabinenin yeni üyeleri yemin ederek resmen görevlerine başladı. İçtüzük uyarınca, Kurtulmuş iki yıl görev yapacak.

TBMM Genel Kurulu, geçici başkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlığında Meclis Başkanlığı seçimi için toplandı.

Bilgin ve Özer yemini tekrar etmek zorunda kaldı

Başkanlık seçimine geçilmeden önce, milletvekili seçilen eski bakanlar ile kabineye giren yeni bakanlar yemin etti. Genel Kurul başlamadan önce, AKP milletvekili seçilen eski bakanlar iktidar kulisinden giriş yaparken, bazıları önceki dönem parlamenter olan yeni milletvekilleri ise doğrudan Başkanlık Divanı Kürsüsünün arkasından giriş yaptı, yemin sıralarını ise komisyon sıralarında bekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM’nin Yeni Meclis Başkanı “Numan Kurtulmuş” Oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin