featured

TCMB: Döviz korumalı mevduatta çevrim yöntemi değişti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TCMB: Döviz korumalı mevduatta çevrim yöntemi değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamelerle, döviz korumalı ve altın korumalı mevduatın çevrim oranları ve vade sonu oranlarının döviz fiyat sabitleme yöntemi değiştirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamelerle, döviz korumalı ve altın korumalı mevduatın çevrim oranları ve vade sonu oranlarının döviz fiyat sabitleme yöntemi değiştirildi:

Yeni hesapların açılış tarihinde TRY’nin döviz karşısındaki seviyesini belirlemek için kullanılan dönüşüm kur oranı, günde altı kez açıklanacak kurlar kullanılarak belirlenecek.

Daha önce Merkez Bankası’nın her gün saat 11.00’de açıkladığı kurlar esas alınıyordu. Vade sonundaki oranın belirlenmesinde saat 11:00’de açıklanan sabitleme kullanılmaya devam edilecektir.

Katılım hesabına sağlanacak gelirin, Merkez Bankası tarafından katılım bankaları ile açık piyasa işlemleri kapsamında yapılan bir haftalık yeniden satım vaadi ve alış işlemlerinde katlanılan maliyetten düşük olması durumunda katılım bankası, Katılım bankacılığı esasları çerçevesinde fark olup, ödenmeyen kısım için Merkez Bankası ödeme yapmayacaktır.

Banka, anapara ve faizini Türk Lirası mevduat hesabı sahibine vade sonunda, katılma hesabı bakiyesini vade sonunda, katılma hesabı sahibine öder.

Normalde TCMB’de 15.30’da gösterge kurları açıklar, DTH’dan TL’ye çevrimli mevduat ürünü için ise özel olarak her gün 11.00’de dönüşüm kurunu açıklayacaktı. Para birimi korumalı mevduatlar için özel olarak dönüştürme oranının belirlenmesi uygulaması kaldırılmıştır. TCMB, döviz kurunu her saat 10:00 ile 15:00 arasında açıklayacak. Örneğin; TCMB alış kurunu saat 12:00’de açıkladı, bu durumda siz 12:00-13:00 saatleri arasında DTH’dan TL’ye çevrilen hesap cinsinde o kur üzerinden hesap açacaksınız. 13:00-14:00 saatleri arasında ise 13:00’de açıklanan kur bazında hesap açılacak.

Kaynak: Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TCMB: Döviz korumalı mevduatta çevrim yöntemi değişti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin