featured
Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından, Kosova'nın tek Türk belediyesi Mamuşa’daki Atatürk Lisesine kurulan Fizik ve Kimya-Biyoloji laboratuvarları hizmete açıldı. ( Eren Beksaç - Anadolu Ajansı )

Türk askerinden Kosova’ya eğitim alanında destek

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kosova Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı tarafından, Kosova’nın tek Türk belediyesi Mamuşa’daki Atatürk Lisesi’ne kurulan Fizik ve Kimya-Biyoloji laboratuvarları hizmete açıldı.

Atatürk Lisesi’nde düzenlenen törene, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Recai Yılmaz, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç ve diğer yetkililer katıldı.

Büyükelçi Sakar, törende yaptığı açıklamada, kahraman Türk askerleri tarafından, Kosova’nın farklı bölgelerinde bulunan okullarda yapılan projelerle dost ve kardeş Kosova halkı ile tarihten gelen gönül bağının pekiştiğini vurguladı.

Türkiye ile Kosova’nın sahip olduğu dostluğun, Mehmetçiğin gerçekleştirdiği projelerle daha da güçlendiğini belirten Sakar, “Mamuşa’daki gençlerimizin, Kosova’nın diğer şehirlerindeki Türk toplumunun gençleri gibi gelecekte ülkeleri Kosova’ya, Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilere katkıda bulunabilecek donanıma sahip, yetenekli, eğitimli insanlar hale gelmesi hepimizin temel isteği, hedefidir. Bunu gerçekleştirebilmek için hepimize büyük sorumluluk düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk askerinden Kosova’ya eğitim alanında destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin