featured

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI BİR ARSAYLA SATILAMAZ!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, Resmi Gazete'de yayımlanan "Türk vatandaşlığının alınmasını kolaylaştıran" kararı sert bir dille eleştirdi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, Türk vatandaşlığını kolaylaştıran yeni düzenlemeye sert tepki gösterdi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Palamut, “AKP iktidarı atalarımıza olan saygısızlığını sürdürüyor. Kendi lüks ve israflarından ödün vermezken, halka kemer sıkma çağrısı yapmışlardı. Şimdi ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını ucuza satma yoluna gittiler. Bu, vatandaşlığımızı, bu toprakları kanla, başla, canla kazandığımızın bir inkarıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı satılık değildir, satılamaz!” dedi.

Başkan Palamut, hükümetin ekonomik zorluklarla boğuşurken vatandaşlığı bir arazi karşılığında ucuzlatma çabasını eleştirerek, “Hazineyi boşaltıp, sonra da vatandaşlığı bir çıkar aracına dönüştürmek, bu ülkenin ve milletin değerlerine ihanettir. Bu kararla, geçmişimizi, mücadelemizi ve bağımsızlığımızı çiğniyorlar. Türk vatandaşlığı bir mal değil, bir onur ve gurur meselesidir. Biz, bu vatana ve bayrağa sevdalı, öz evlatlarıyız ve bu topraklara olan bağlılığımızı kimse sorgulayamaz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Başkan Palamut, vatandaşlığın kolay elde edilmesinin itibarı zedeleyeceğini vurgulayarak, “Türk vatandaşlığı, sadece bir belge değil, bir kimlik, bir bağlılık ifadesidir. Bu değeri korumalı ve hafife alınacak bir şey haline getirmemeliyiz. Türk milletinin özgürlüğüne ve bağımsızlığına olan inancımızı güçlendirmeli, vatandaşlık haklarını değersizleştiren bu tür adımlara karşı durmalıyız.” diye ekledi.

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI BİR ARSAYLA SATILAMAZ!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin