featured

Ukrayna dünyaya tahıl sevkiyatı için ‘yeni Karadeniz rotasını’ kullanabilir

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna, Rusya’nın tahıl anlaşmasından çekilmesinden sonra sevkiyat için yeni rota arıyor. Kiev’in, Karadeniz limanlarını kullanan tahıl gemilerini sigortalamak üzere küresel sigortacılarla bir plan üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Rusya’nın Ukrayna limanlarını abluka altında tutmasından dolayı duran tahıl sevkiyatı için alternatif yolların kullanılabileceği bildirildi. 

Romanya ve Bulgaristan yakınlarındaki Batı Karadeniz kıyılarındaki ‘insani koridordan’ Hong Kong bandıralı bir konteyner gemisi geçen hafta güvenli şekilde geçti. 

Ukrayna’nın en büyük tarımsal ticaret grubu Agrarian Council’in Başkan Yardımcısı Denys Marchuk, “Şu ana kadar sadece bir ticari gemi geçti ve bu alternatif yollar olduğunu gösterdi” dedi.

Devlet televizyonuna konuşan Marchuk, “Potansiyel olarak 7-8 geminin daha hareket etmesi gerekiyor. Belki de gelecekte bu alternatif rotalar tahıl ve tohum yükleriyle seyahat eden gemilerin hareketi için bir koridor haline gelecek” ifadelerini kullandı. 

Marchuk, Rus güçlerinin ateşi altında kalan Ukrayna limanlarına gemi sahiplerini çekmek için Ukrayna’nın gemi sigortası için 20 milyar grivna (547 milyon dolar) ayırdığını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ukrayna dünyaya tahıl sevkiyatı için ‘yeni Karadeniz rotasını’ kullanabilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin