featured

Vahap Şehitoğlu: “BİK, taşradaki mütevazi ve özgür internet gazetelerin gelirini kesmiştir”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEİGDER Başkanı Şehitoğlu, Taşrada ‘kendi yağı ile kavrulan’ İnternet Gazetelerine 1 Nisan 2023 tarihli genelgeyle getirilen, ilan, reklam ve Advertorial reklam yasaklamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Başkanı A.Vahap Şehitoğlu Basın İlan Kurumu’nun belediyelere gönderdiği ve uyulmasını istediği , genelgeye; ‘BİK’in bu tasarrufu, gelirlerinin çok az olması nedeniyle asgari kadro oluşturamayan taşrada ki mütevazi internet gazetecilerini işsiz bırakma,  gazetelerini kapatma baskısıdır’ diyerek tepki gösterdi.

Şehitoğlu, ‘kendi yağı ile kavrulan’ İnternet Gazetecilerine 1 Nisan 2023 tarihli genelgeyle getirilen, ilan, reklam ve Advertorial reklam, kısıtlamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi!

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında tepkilerini şöyle ifade etti:

“Basın İlan Kurumu(BİK),  taşrada, namuslu gazetecilerin kurduğu internet gazeteleriyle kazandığı ekmeğini elinden almıştır; Bizim kazandıklarımızı elimizden almak, kestirmek, başkalarına aktarmak bir hak gaspıdır, bir tarafı açlığa mahkum etmektir. Bu bir nevi ceplerimize el atmaktır!

Aynı zamanda, Türkiye genelinde ve illerde havuz medyalarıyla sesi kısılan muhalefet partilerinin ve belediyelerin taşrada ki seslerini de tamamen kısmaktır!

Basın İlan Kurumu’nun bir yandan mevcut resmi ilan verdiği yazılı basına ‘gazetelerinizi kapatın, internet gazeteciliğine dönün’ baskısı yaparken, diğer yandan;

Dayatma genelge ve kanunlarla taşradaki günümüz ve geleceğin tek özgür basını İnternet Gazetelerinin geçim kaynakların önüne engel çıkartarak, parasal kazançlarına darbe vurarak, adeta kapanmalarını istemektedir.

Bu bir çifte standarttır!

Kabullenilemez!!

Sırçalı Köşk’den taşralı gazeteciler yönetilemez!

Basın İlan Kurumu, kanunlar karşısında yasal kimliğine kavuşan ve bu konuda basın savcılıklarına evraklarını vererek, maliyeye kayıtlarını yaptırarak resmi haber sitesi statüsüne kavuşan internet gazetelerinin kimlerden ilan ve reklam alacağına, kimlerin ilan ve reklam vereceğine karışmamalı ve gölge etmemelidir.

MEİGDER Başkanı
Gazeteci A.Vahap Şehitoğlu

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vahap Şehitoğlu: “BİK, taşradaki mütevazi ve özgür internet gazetelerin gelirini kesmiştir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin