featured

Vali PEHLİVAN Başkanlığında “Yeni yükseköğretim döneminde güvenlik ve asayiş konuları” Toplantısı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ın başkanlığında, “Yükseköğretim Güvenliği Koordinasyon ve Öğrenci Yurtları Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen ve üniversitelerde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı hazırlıklarının, güvenlik ve asayiş konularının ele alındığı toplantıda konuşan Vali Pehlivan;

“İlimizde, 2’si Devlet Üniversitesi (Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi), 2’si Vakıf Üniversitesi (Çağ Üniversitesi ve Toros Üniversitesi) olmak üzere 4 adet üniversite bulunmakta olup 46 bini Mersin Üniversitesinde, 6 bini Tarsus Üniversitesinde olmak üzere toplamda 60.437 öğrenci eğitim görmektedir. Üniversite öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı olup İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet vermekte olan 11 yurdumuz bulunmaktadır. Yurtlarımızın toplam kapasitesi 14 binin üzerindedir. Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü tedbir alınmaktadır. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başvuran öğrencilerin tamamı yurtlara yerleştirilecektir.

Üniversitelerimizin güvenliği en öncelikli konularımız arasında yer almaktadır. Terör örgütleri ve bunlarla iltisaklı olduğu değerlendirilen illegal yapılanmaların üniversitelerim içerisinde faaliyet göstermelerine,öğrencilerle temas etmelerine müsade edilmeyecektir. Aynı şekilde bağımlılık yapan maddelerin, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ve satışının yapılmasını engellenmeye yönelik çalışmalar en etkin şekilde yerine getirilecektir. Bu konularda gerekli hukuki,adli takibat yapılacak; üniversite rektörlükleri tarafından da disiplin hükümleri işletilecektir.

Öğrencilere barınma ve maddi imkan sağlama adı altında temasa geçmeye çalışan illegal yapılanmaların stant açma/broşür dağıtma vb. faaliyetlerine müsaade edilmeyecektir.

Üniversite yerleşkelerinde ve çevresinde yaşanabilecek araç yoğunluğunun trafik güvenliğini tehlikeye sokmasının önüne geçilmesi amacıyla trafik denetimleri arttırılacaktır.

Üniversitelerde görev yapmakta olan özel güvenlik personeline halkla ilişkiler, iletişim, toplumsal olaylara müdahale, uyuşturucu ile mücadele, kitle psikolojisi, öfke kontrolü, stres yönetimi, vb. konularda verilen hizmet içi eğitim faaliyetleri devam edecek, sorumluluk alanlarında görev bilinci içerisinde görev yapmaları sağlanacaktır.
İhtiyaç duyulan noktalarda güvenlik kamerası sayıları arttırılacaktır.

Öğrenci olmayan art niyetli kişilerin üniversite kampüslerine girişlerini engellemek amacıyla kontrollü geçiş sistemleri (kartlı turnike vb.) etkin şekilde çalıştırılacaktır.

Üniversiteler içerisinde halkın faydalanabileceği; hastane, misafirhane vb. tesis ve hizmet binaları çevrelerinde, öğrencilerin eğitim gördüğü alanlara yaya veya araç ile geçişlerde fiziki tedbirler üniversite özel güvenlik personeli tarafından alınacaktır.

Bu ve benzeri konularda Üniversitelerimizin Rektörlükleri ile Emniyet ve Jandarma birimlerimiz yakın işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmaya devam edecektir.

Aracımız, ülkemizin 81 ilinden gelen,ailelerinin okullarımıza ve yurtlarımıza emanet ettiği bütün öğrencilerimize en güvenli, hiç bir endişe taşımadıkları, kendilerini adeta evlerinde hissettikleri ortamlarda üniversite eğitimi almalarını, sağlanan imkanlardan faydalanmalarını, ilgi alanlarına göre sosyal,kültürel,spor vb faaliyetler yapmalarını sağlamaktır.

2023-2024 eğitim sezonunun üniversitelerimize,akademisyenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Toplantıya; “Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Vali Yardımcıları İbrahim Küçük ve Alperen Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir” katıldı.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali PEHLİVAN Başkanlığında “Yeni yükseköğretim döneminde güvenlik ve asayiş konuları” Toplantısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin