featured

Veli Ağbaba: ”Asgari ücret, alım gücünü yükseltemeyecekse yine açlık ücreti olacaktır.”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: ”Asgari ücret, alım gücünü yükseltemeyecekse yine açlık ücreti olacaktır.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ”Asgari ücret, alım gücünü yükseltemeyecekse yine açlık ücreti olacaktır.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ”Asgari ücret, alım gücünü yükseltemeyecekse yine açlık ücreti olacaktır.” dedi.

Ağbaba, beraberindeki CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ile CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi, Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun birlikte parti çalışmaları kapsamında Tokat’a gitti.

Partsinin Tokat il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Ağbaba, Türkiye’nin gündeminin asgari ücret ve emekli aylıkları olduğunu söyledi.

Asgari ücret belirlenirken, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun tartışıp, pazarlık yapıp, rakamı açıklayacağını belirten Ağbaba, ”Türkiye her anlamda tek adam zihniyetine teslim olmuş durumda. Asgari ücret açıklanırken Erdoğan’ın yurt dışından dönmesi bekleniyor. Erdoğan ne derse asgari ücret o olacak. Erdoğan bugün asgari ücreti değil, ülkedeki genel ücreti açıklayacak, çünkü AK Parti yüzünden asgari ücret toplumu haline geldik.” dedi.

Ağbaba, haziran ayı için Türk-İş’in açlık sınırını 6391 TL, Birleşik Kamu İş’in 6778 TL olarak açıkladığını, haziran ayında ortalama açlık sınırının 6585 TL olduğunu ifade ederek, ”Bunun altında açıklanacak her rakam asgari ücretlinin ve ailesinin yine açlık sınırı altında yaşaması demek. Erdoğan’ın açıklayacağı asgari ücret sofradan kaybolan bu ürünleri yerine geri getirmeyecekse, asgari ücretlinin alım gücünü yine yükseltemeyecekse, asgari ücret yine açlık ücreti olacaktır.” diye konuştu.

Pazartesi günü TÜİK’in milyonlarca memurun ve emeklinin kaderini belirleyeceğini aktaran Veli Ağbaba şunları söyledi:

”TÜİK ile sarayın işbirliği bozacı ile şıracının hikayesine dönmüş durumda. Hani derler ya bozacının şahidi şıracı diye, ülke yangın yerine dönmüşken Erdoğan yangını gizlemek için TÜİK’i devreye sokuyor. Yoksulun emeğine, ekmeğine TÜİK eliyle el koyuyor. Erdoğan emir veriyor TÜİK vatandaşın cebini zorla boşaltıyor. TÜİK ileride ne yazık ki istatistik kurumu değil emekçileri tüketen kurum olarak anılacak. Gerçek enflasyonu gizleyen TÜİK geçen ay 20 yıldır açıkladığı madde sepetini kaldırdı. İktidar yetkilileri pazartesi günü TÜİK 6 aylık enflasyon artışını yüzde 40 olarak açıklayacağı söylüyor. Bu arkadaşlar enflasyon verisini nereden biliyor? Kendileri müneccim mi yoksa hesap uzmanı mı? Hangi enflasyon oranını açıklarlarsa açıklasınlar zaten memurun ve emeklinin en az yüzde 10 maaş zammına el koyulmuş durumda.”

Ağbaba, şöyle devam etti:

”Türkiye’de efelenip, yurt dışına gidince kapalı kapılar ardında susan herkesin önünde boyun eğen bir siyasetçiyle karşı karşıyayız. Gitmeden önce meydan okudu. ‘Zahmet edip gelmesinler, boşuna ayağımıza gelmeyin, NATO üyeliğine evet demeyiz, Türkiye’yi ikna için geleceklerse hiç yorulmasınlar, bizi ikna etmeye hiç gelmesinler. Öncelikle PKK, YPG, PYD, FETÖ bunların silinip atılması lazım. Bunlarla ilgili yasal düzenlemeleri bir an önce bitirmeleri lazım.’ Peki şimdi Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ne diyor, ‘Resmi mutabakat belgesinde YPG’ye terör örgütü demedik. Diğer NATO ülkeleri Türkiye’den farklı düşünüyor. YPG’ye insani yardım yapmaya devam edeceğiz.’ Erdoğan her zaman olduğu gibi Türkiye’de farklı, yurt dışında farklı konuşuyor.”

Şeker fabrikalarının özelleştilmesine de değinen Ağbaba, konuşmasını şöyle tamamladı:

”Türkiye’nin şeker fabrikasına sahip olup, satılırken hiçbir şey söylemeyen insanlara söylemek istiyorum. Turhal Şeker Fabrikası özelleştirilirken 30 milletvekili arkadaşımızla birlikte Tokat’a gelip eylem yaptık. Peki, kim katıldı ?Cumhuriyet Halk Partililer katıldı,  şeker fabrikasında çalışan işçiler katıldı. O eyleme pancar eken çiftçi gelmedi, Turhal esnafı gelmedi. Turhal Şeker Fabrikası’nın şimdi ismi nedir, Kayseri Şeker Fabrikası. Bazı şeyler ne yazık ki insanların kendi tercihi. Eğer Turhal halkı istese o şeker fabrikası satılmazdı. 45 gün boyunca milletvekillerimizle ‘şeker vatandır satılamaz’ dedik ve sonuç ne oldu? Şimdi şekerin torbası 1200 TL oldu.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Veli Ağbaba: ”Asgari ücret, alım gücünü yükseltemeyecekse yine açlık ücreti olacaktır.”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin