featured

Yargı, Buna gazetecilik dersi verdi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’cü işadamları kapsamında Mersin 8. Ağır Ceza mahkemesinde yargılanan ve beraat eden MGC başkanı Tepe’nin, Gazeteci A.Vahap Şehitoğlu’na açtığı dava rededildi.

FETÖ’cü işadamları kapsamında Mersin 8. Ağır Ceza mahkemesinde yargılanan ve MİY eski yönetim kurulu Başkanı Mahmut Karak tarafından canlı yayında suçlanan ve bunu gazetesinde haber yapan A.Vahap Şehitoğlu hakkında dava açan MGC Başkanı Kaya Tepe’nin bu davası Cumhuriyet Savcısınca red edildi. Savcılık red gerekçesinde, Tepe’ye gazetecilik dersi verdi…

‘Kendisinin FETÖ Terör örgütü üyesi gibi lanse edildiğini’ ileri sürerek Gazeteci Şehitoğlu’ndan davacı olan Mersin Gazeteciler Cemiyetinin televizyoncu başkanı Kaya Tepe’ye yargı adeta bir gazetecilik dersi verdi.

Savcılık kamu adına kovuşturmaya yer olmadığını bildirdiği dava dilekçesine yanıtında, gazetecilikten, basın özgürlüğü ve görevleri hakkında bihaber olan sözde cemiyet başkanının yüzünü kızartacak açıklamasının bir bölümü şöyle: “Basın özgürlüğü kapsamında konu değerlendirildiğinde basının görevi, kamuoyunun genelini ilgilendiren yada ilgilendirmesi gereken olayları, gerçekleri yansıtacak şekilde bilgilendirecek, bireylerin içinde yaşadığı toplumun sorunları hakkında farkındalığını arttıracak ve gerek olaylar gerek ise yöneticileri eleştirecek şekilde toplumu aydınlatmaktır.”

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı müracaat ve Basın Suçları soruşturma Bürosunda davaya konu şikayet dilekçesini değerlendiren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hikmet Avar açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

“Basının görevi, içinde bulunduğumuz toplumu ilgilendiren konu ve olaylar hakkında gerçeğe uygun, haber vermek, olaylar içindeki şahısları, kurumlar hakkında eleştirmek, kamuoyu oluşturmak amacıyla bilgilendirmektir. Basın Özgürlüğü kişinin içinde bulunduğu toplumda oluşan ve toplumu ilgilendiren olay ile olgular hakkında bilgi sahibi olmasını amaçlar. Bu haliyle Basın görevini ancak özgür olması ile yerine getirebilecektir. Basın özgürlüğü Anayasamız ve 5187 sayılı yasa hükümleri ile güvence altına alınmıştır.

Bu nedenle soruşturma ve kovuşturma işlemlerinin haber verme sınırları aşılmaksızın haber konusu yapılması suç oluşturmaz…”

Gazeteci Şehitoğlu, Bir dönem FETÖ’cü işadamları davasından yargılanan ve berat eden Kaya Tepe’nin MGC başında bulunmasının, Mersin basını adına kabullenilir bir durum olmadığını, MGC’nin hülleli seçim sürecinin yeniden ele alınmasının doğru olacağını söyledi. Şehitoğlu, sağduyulu üyelere de seslenerek; Tepe ve yandaşlarının bir an önce MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİNDEN uzaklaştırılmaları gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yargı, Buna gazetecilik dersi verdi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin