featured

Yunan medyası ‘TB2 korkusunu’ yazdı! Türkiye’ye karşı bir araya geldiler!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın birçok ülkesine ihracatı yapılan, savaşta ve barışta görev alabilen Türk İHA ve SİHA’larına karşı üç ülke adeta ittifak kurdu. Yunan basını veto hamlesini sayfasına taşıdı.

Dünyanın birçok kriz bölgesinde Bayraktar TB2’nin başarısı öne çıktı. Türk İHA ve SİHA’larının bu başarısı sonrası pek çok ülke bu silahları satın almak için adeta sıraya girerken Yunan basınından dikkat çeken bir haber geldi.

Kathimerini’de yer alan habere göre, TB2’nin satışını engellemek için Fransa, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi harekete geçti.

Söz konusu habere göre, bu ülkelerden Avrupa Birliği’nin fonlarıyla Türkiye’den satın alınıp Ukrayna’ya verilecek olan Bayraktar insansız hava araçları ve top mermilerinin alımına veto geldi.

‘Ukrayna’nın acil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik AB fonları tarafından finanse edilmesi amaçlanan Türkiye’den büyük bir siparişin hazırlanmakta olduğuna dair uzun süredir işaretler vardı’ diyen Yunan gazete, Fransa ve GKRY’nin buna ilk fırsatta karşı çıktığını, Atina’nın da bu iki ülkeyi desteklediğini yazdı.

Adının gizli kalması koşulu ile gazeteye koşuşan bir kaynak Atina’nın tutumu için şu değerlendirmede bulundu; ‘Yunanistan özerk bir Avrupa savunmasından ve Avrupa savunma sanayisinin gelişimini vurgulayacak bir politikadan yanadır.’

Aynı kaynak Fransa’nın ana motivasyonunu ‘kendilerininkiyle rekabet eden silah sistemlerine pencere açmak istemiyorlar’ şeklinde özetledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunan medyası ‘TB2 korkusunu’ yazdı! Türkiye’ye karşı bir araya geldiler!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin