featured

Yunanistan: Sınır dışı edilen göçmenleri kabul etmeyen ülkelere AB yaptırım uygulamalı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunan Bakan: Avrupa ülkelerden vatandaşlarını geri almalarını talep etmelidir. Aksi takdirde yaptırımlar söz konusu olacak ve mali yardım yapılmayacaktır. Avrupa bu konuda kendi iradesini dayatma yetkisine sahiptir.

Yunanistan, Avrupa Birliği (AB) tarafından sınır dışı edilen göçmenleri kabul etmeyi reddeden ülkelere yaptırım uygulanması çağrısında bulundu. 

AB üyesi ülkeler ile diğerleri arasında göçmenlerin geri gönderilmesine yönelik mevcut ikili anlaşmaların etkisiz kaldığını söyleyen Yunanistan İltica ve Göçten Sorumlu Bakan Dimitris Kairidis, “Avrupa bu ülkelerden vatandaşlarını geri almalarını talep etmelidir. Aksi takdirde yaptırımlar söz konusu olacak ve mali yardım yapılmayacaktır. Avrupa bu konuda kendi iradesini dayatma yetkisine sahiptir.” dedi. 

Yaptırım önerisinin AB çapında göç kurallarının yeniden gözden geçirilmesine yönelik müzakerelerin son aşamalarında görüşüldüğünü söyleyen Kairidis, uygulanabilir bir sınır dışı etme politikasının hayata geçirilmemesinin “Avrupa’yı iltica süreci konusunda alay konusu haline getireceğini” savundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunanistan: Sınır dışı edilen göçmenleri kabul etmeyen ülkelere AB yaptırım uygulamalı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin