featured

Yunanistan, Türkiye’nin Savunma Sanayi Atağına Yanıt Veriyor: 2 Milyar Euro’luk Hareket

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin son zamanlardaki savunma sanayi atağı komşuyu harekete geçirdi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türk İHA ve SİHA’larını caydırmak için uçaksavar ve dronesavar gölgeliklerinin oluşturulması gerektiği ve bu program için 2 milyar euro tahsis edildiğini duyurdu. Yunan Bakan Dendias, Türkiye’nin gemi ve drone programlarına dikkat çekerek “Onlara mantıklı bir yanıt vermemiz gerekiyor.” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos DendiasTürkiye‘nin gemi ve drone programlarına dikkat çekerek, uçaksavar ve dronesavar gölgeliklerinin oluşturulması için 2 milyar euro tahsis edildiğini açıkladı.

TÜRK SİHALARI’NA KARŞI 2 MİLYAR EUROLUK HAMLE

Türkiye’nin savunma sanayideki atılımları ve yerlileşme hamleleri komşu Yunanistan’ı dikkatini çekmeye devam ediyor. Selanik‘teki Beyond 2024 sergisinde konuşan Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, Türk SİHA‘larını caydırmak için uçaksavar ve dronesavar gölgeliklerinin oluşturulması gerektiğini ifade etti. Bakan Dendias, maliyetli program için 2 milyar euro tahsis edildiğini duyurdu.

“TÜRKİYE’YE MANTIKLI BİR YANIT VERMEMİZ GEREKİYOR”

Dendias, Türkiye’nin gemi ve drone programlarına dikkat çekerek, “Mesela komşumuz Türkiye’nin gemi inşa programına bakın. Drone programına bakın. Onlara mantıklı bir yanıt vermemiz gerekiyor. Kimin birinci olacağını görmek için bir yarışmaya girmemiz gerektiğini söylemiyorum. Kendimizi savunmak istiyoruz, aynı zamanda caydırıcılık kabiliyetine de sahip olmak istiyoruz.” dedi.

“YUNAN ORDUSUNDA EN BÜYÜK REFORM”

Yunan bakan, açıklamasının devamında ise “Yunan Silahlı Kuvvetlerinde şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük reform.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yunanistan, Türkiye’nin Savunma Sanayi Atağına Yanıt Veriyor: 2 Milyar Euro’luk Hareket

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin