featured

Ali Babacan: ″Erdoğan devri bitiyor artık, bunu görmek lazım″

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan, Adıyaman’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden (TMMOB) aldığı bilgilerden bahsederek, “Dedikleri şu: ‘Şubat ayında ilgili bakanlık inşaat maliyet listesi yayımladı. Ve bu inşaat maliyet listesine göre TOKİ standardında 105 metrekare bir inşaatın maliyeti 600 küsur bin lira. Yine Adıyaman’da ihaleler verildi; 1,5 milyon lira-1 milyon 700 bin lira arası’. Şubattan marta 1 ayda artar mı? Martta ihale veriliyor. Adı ihale ama hepsi adrese teslim. Bu paraları depremzedeler ödeyecek.” dedi.

“Erdoğan devri bitiyor artık, bunu görmek lazım”

Sistemin değişmesi gerektiğini söyleyen Babacan, “Gerçek anlamda hukuk devletinin inşa edilmesi gerekiyor. Ali gelmiş, Veli gitmiş, Ahmet gelmiş, Mehmet gitmiş. Böyle bir şey yok. Temeli iyi atacağız ki sağlam bir hukuk devleti, sağlam bir ekonomi inşa edelim. Erdoğan devri bitiyor artık. Bunu görmek lazım. Türkiye’de yepyeni bir dönemin başlaması gerekiyor. Bu dönem de gerçek demokrasi dönemi.” diye konuştu.

“Sayın Erdoğan panikte, bu noktaya gelebileceğimizi beklemiyordu”

Babacan, “Cumhurbaşkanı adaylığı meselesinde ‘anlaşamazlar, birbirlerine düşerler’ diye düşünüyorlardı.” diyerek şunları kaydetti:

“Perşembe oturduk, pazartesi bitirdik. Muhalefet tarafında vatandaşlarımızın gönlünden geçen bütün isimler takımın içinde. Yıldızlar karması oldu. Sayın Erdoğan bu noktaya gelebileceğimizi beklemiyordu. Bu noktaya geldik, ertesi gün panik halinde diğer partilerle görüşmeye başladılar. Sayın Erdoğan panikte. Ne yapacağını şaşırmış durumda.”

“Ne kadar çok iş birliği, o kadar çok milletvekili”

Altı partinin kendi aralarında ikili görüşmeler yaptığını belirten Babacan, “Altı parti ne kadar çok iş birliği yaparsa o kadar çok milletvekili çıkarırız. İş birliğiyle ilgili partiler arasında yoğun bir temas trafiği var. Bu temas trafiğinin amacı toplamda daha fazla milletvekili çıkarmak.” ifadelerini kullandı.

“Aklın gereğini yerine getirdiğinizde kazan-kazan oluyor”

Babacan, milletvekili listelerine ilişkin, “İş birliği yaptığınız çok geniş bir alanda kazan-kazan sonuçları oluşabiliyor. Duyguları bir kenara koyup aklın gereğini yerine getirdiğiniz anda oluyor.” dedi.

“Güvenilir ekonomi yönetimiyle faizler düşecek, tasarruf sağlanacak”

Faiz düştüğünde Hazinenin daha düşük faiz ödeyeceğini dile getiren Babacan, “Güvenilir bir ekonomi yönetimini iş başına getirdiğinizde zaten faizler düşecek. Düşen faizlerden ciddi bir tasarruf ve kaynak imkanı sağlanacak.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ali Babacan: ″Erdoğan devri bitiyor artık, bunu görmek lazım″

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin