featured

Ali Öztunç: “AK Parti’nin şovmen bakanları, deprem gerçeğini unutmayın!”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Öztunç: “AK Parti’nin şovmen bakanları, deprem gerçeğini unutmayın!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öztunç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Kayseri’de gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki deprem üzerine açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, “Son aylarda yaşadığımız depremlerde can ve mal kaybı yaşamamış olmamız sevindirici. Yine de deprem ülkesinde yaşadığımızı,  afet ve risk yönetimini ve tedbirlerinin hep güncel olması gerektiğini unutmamalıyız. Son günlerde fay hatlarındaki hareketlilik hızlandı. Deprem gerçeğini hatırlamak için illa depremin olmasi, insanların ölmesi mi gerekir. AKP’li bakanların en büyük özelliği şov yakmaktır. Tıpkı İzmir Depreminde enkaz üstüne çıkıp şov yaptıkları gibi…” dedi.

Arazi Kapatma Partisi: AKP

Öztunç; “AKP afet riskini, kentlerin rantına çökme aracı haline getirdi. Yani amacından saptırdı. Uzlaşmayla alamadığı taşınmazı, afet gerekçesiyle acele kamulaştırmayla yurtaşın elinden alıyor, TOKİ ve yandaş müteahhitlerle mahallelere dalıyor. Hiç bir bilimsel rapora dayanmadığı için iptal edilen onlarca riskli alan ilanı söz konusu. Onbinlerce yoksulu bu yolla yerinden etti. AKP’ye afete karşı naptın diye sorsalar, cevabı arazi kapatıyordum olur. Artık AKP’nin açılımı Arazi Kapatma Partisi olarak algılanmaya başlandı” dedi.

Afete Dirençli Kentler Birinci Önceliğimiz

Geçtiğimiz yıl yayınladıkları CHP Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesine değinen Öztunç; “Afet riskleri azaltılmış dirençli kentler birinci önceliğimiz olmalıdır. Kentlerde fay hatları ile depreme ve aşırı doğa olaylarına karşı hassas ve dirençsiz bölgelerdeki yapılaşmalardan öncelikli olarak kaçınılmalı, bilimsel ve objektif verilere göre hazırlanan raporlara dayanarak afet riski tespit yapılmalıdır” önerilerini yineledi.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ali Öztunç: “AK Parti’nin şovmen bakanları, deprem gerçeğini unutmayın!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin