featured

Ali Öztunç: “Pakdemirli bir şeylere bakıyor ama neye baktığını anlayamadık”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Öztunç: “Pakdemirli bir şeylere bakıyor ama neye baktığını anlayamadık”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alial Öztunç, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öztunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tarım ve Orman Bakanı Pakdemir’linin orman yangınlarıyla mücadeleyle ilgili açıklamalarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; “İki gün içinde 1 milyon metre kareye yakın ormanlık alanın vasfı değiştirildi. Yakında, Bakanlık yapacağı bir orman parçası kalmayacak. Pakdemir’li bir şeylere bakıyor ama neye  baktığını anlayamadık” çıkışında bulundu.

Anayasa Ormanları Koru Diyor, Sat Demiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç; “Pakdemirli ormansızlaşmanın sorumlusudur. Kendisi, iklim suçu da işlemiştir. Anayasanın 169. Maddesinden bahsediyor ama bu maddenin emrettiklerine aykırı hareketler sergiliyor. Anayasa ormanı korumayı emrediyor. Kendisi ise, ormanları üretim alanlarına çevirdi. Bunu da koruma gibi bize yutturmaya çalışıyor” dedi.

Halen Ders Almamış

Pakdemirli’nin 55 helikopter açıklamasına tepki gösteren Öztunç; “Yazın ekipman eksik dediğimizde bizleri yalanlamıştı, şimdi helikopter sayısını 55’e çıkaracağız diyor.  Peki, bu eksiklik nedeniyle onbinlerce hektarlık ormanımız yandı. Bunun hesabını vermeyecek mi? THK uçaklarıyla ilgili yaptıklarını da unutmadık. Belli ki, kendisi de ders almamış. Yine birilerine uçuş garantisi verme, rant sağlama derdinde. Bu sorun helikopter sayısını değiştirmek halledilemez. Mantalitesini değiştirmesi lazım. THK uçaklarını hemen devreye sokmalı ve ormanların korunacak alanlar olduğunu öğrenmeli” dedi.

Orman Suçları Arttı

Geçen hafta 1 milyon metrekareye yakın ormanlık alanın vasfı değiştirildi. 2018’in Temmuz ayında bir Bakanlar Kurulu Kararı ve ardından da 2020 yılının Kasım ayındaki iki ayrı Cumhurbaşkanı Kararı ile 6 milyon metrekareye yakın orman alanı orman sınırları dışarısına çıkarıldı. 2019 yılında 16.413 hektar; 2020 yılında 47001 hektarlık orman alanını maden ve enerji tesislerine verildi. 2018’de 11683, 2019’da 12864, 2020’de 17369 dekarlık orman alanı işgal altına alındı. 2018’de 14363, 2019’da 13494, 2020’de 22706 dekarlık orman alanı usulsüzce açıldı.

Bakacağı Orman Kalmadı ki

TBMM Bütçe Görüşmelerinde Pakdemirli’ye gelmiş geçmiş en başarısız Orman Bakanı olduğunu söyleyen Öztunç; “Bugün yaptığı açıklamalar, bu konuda ne kadar haklı olduğumu ortaya çıkarıyor. Pakdemirli’nin Bakan olduğu dönemde sadece orman yangınları değil, orman suçları da artmıştır. Elinin altında bakacağı bir orman kalmadı. Kağıt üzerinde bir şeylere bakıyor, ama gerçekte neye baktığını anlayamadık. Orman olmadığı kesin ama.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ali Öztunç: “Pakdemirli bir şeylere bakıyor ama neye baktığını anlayamadık”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin