featured

Almanya ve Fransa, AB’nin 2030’a kadar genişlemesi için yol haritası çıkardı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya ve Fransa’dan uzmanlar, Avrupa Birliği’nin genişleme sürecini kolaylaştırmak için rapor hazıladı. Raporda “AB’nin 2030 yılına kadar genişlemeye hazır olması hedefinin belirlenmesi” çağrısında bulunuluyor.

Almanya ve Fransa, Avrupa Birliği’nin genişlemeye devam etmesi için bir dizi reformun hayata geçirilmesi gerektiğini duyurdu. 

AB’nin en büyük iki gücünden uzmanlar, bloğun yeni üyeleri kabul edeceği dönemde işleyişini kolaylaştırmayı amaçlayan öneriler hazırladı. 

Brüksel’de Fransız mevkidaşıyla birlikte raporu sunan Almanya’nın Avrupa Bakanı Anna Luhrmann “AB’nin genişlemesinin hepimizin çıkarına olduğu açık. Bu nedenle AB’nin bu genişlemeye hazır olmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapmaya şimdiden başlamalıyız.” dedi. 

Raporda, düşünce kuruluşlarından uzmanlar, “AB’nin 2030 yılına kadar genişlemeye hazır olması hedefinin belirlenmesi” çağrısında bulunuyor.

Bu hedefe ulaşmak için bloğun vergilendirme, maliye ve dış ilişkiler gibi kilit konularda oybirliği şartı yerine nitelikli çoğunluğun kabul edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya ve Fransa, AB’nin 2030’a kadar genişlemesi için yol haritası çıkardı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin