featured
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın yılı sonunda pozitif seyrediyor

Altın yılı sonunda pozitif seyrediyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın yılı sonunda pozitif seyrediyor

Altın böyle bir günün ardından 1812 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak önceki güne kıyasla yüzde 0,2 kazanç elde etmiş oldu.

Yılın son haftasına girerken altın da yeni haftaya 1800 dolar/ons seviyesinin üzerinde başladı. 1808 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, hacimlerin düşük olduğu günde altının günü artıda kapatmayı başardı. Omikron varyantına dair kaygılar azalmaya başlamışken piyasalarında risk iştahı arttı ve hisse senedi önderliğinde piyasaları yukarı doğru hareketini izledik. Altın böyle bir günün ardından 1812 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak önceki güne kıyasla yüzde 0,2 kazanç elde etmiş oldu.

Gümüş de altınla benzer şekilde kazançlı bir günü geride bırakırken, üst üste dördüncü gününü de kazançla tamamlayarak 23 dolar/onsun üzerine geri döndü.23,06 dolar/onstan günü tamamlayan beyaz maden yüzde 0,8 kazançla seansı tamamlamış oldu.

Platin diğer kıymetlilerden ayrışarak kırmızıda kapattığı bir seansı geride bıraktı. Her ne kadar günü kırmızıda kapatmış olsa da, gün için kayıplarının bir kısmını geri aldı ve 974 dolar/onstan 2 dolarlık kayıpla seansı tamamladı.

Paladyum dünkü seansı da yeşilde kapatırken, 1994 dolar/onsla son bir ayın en yüksek seviyesine kadar uzandığı bir seansı geride bıraktı.  1967 dolar/onstan seansı tamamlayan paladyum yüzde 1,2 kazançla seansı tamamladı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda yıl sonu olması dolayısıyla altın işlemlerinin dünya fiyatlarının üzerinde 5 dolar/onsla gerçekleşirken hacim ortalama bir seviyenin altında seyretti. Toplamda 885 kg altın, 4.205 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altın yılı sonunda pozitif seyrediyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin