BDP afişini yaktıkları öne sürülen 2’si asker 3 kişiye linç girişimi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde 2 uzman çavuş ile 1 öğretmenin BDP’nin afişini yırttığı iddiaları ilçede gerginliğe neden oldu. BDP’li grubun linç girişiminden bir lokantaya sığınarak kurtulan uzman çavuşlarla öğretmen polis tarafından gözaltına alındı.

SİLVAN – Silvan’daki Diyarbakır Caddesi üzerinde 2’si uzman çavuş ve 1’i öğretmen 3 kamu görevlisinin, partilerine ait seçim afişini yakmaya kalkıştıklarını ileri süren BDP ‘li grup tepki gösterdi. Toplanan kalabalığın saldırısından korkup araçlarına binerek kaçmaya çalışan 3 kişi, panikle bir araca çarparak kaza yaptı. Araçtan inip bir lokantaya sığınan 3 kişi, iddiaya göre BDP’li grup tarafından linç edilmek istendi. BDP İlçe Başkanı Kerem Canpolat ve bu partinin başkan adayları olay yerine gelerek kalabalığı yatıştırmaya çalıştı.

Gelen polis ekibi tarafından sığındıkları lokantada gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek soruşturma başlatıldı. BDP yöneticilerinin şikayetçi olduğu uzman çavuşlarla öğretmen, suçlamayı reddederken, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, BDP’lilerin gözaltındaki 3 kişinin afişleri yakmaya çalıştıklarını, bazı görgü tanıklarının ise afiş yakma girişimi olmadığını belirtti. Soruşturma yapıldığını belirten Sönmezay, “Bölgedeki mobese ve güvenlik kameralarının görüntüleri incelendikten sonra olayın gerçek yüzü ortaya çıkacak” dedi.

BDP’DEN ‘PARELEL YAPI’ SUÇLAMASI
BDP İlçe Başkanı Kerem Canpolat ise, bazı kesimlerin seçim öncesi Silvan’ı karıştırmak istediğini belirterek, “2 uzman çavuş, 1 öğretmen ve ismini şimdi vermediğimiz bir başka kişi, belediye binasının önünde eş başkan adaylarımızın posterleri ve bayraklarını yakmışlar. Biliniyor ki bu renkler için binlerce insanımız ölmüştür. Öncelikle bu olayı kınıyoruz. Bu olayı yapanlar, Silvan’ın karışmasını istiyor. Halk hareketine, partisine sahip çıkıyor. Bu insanlar da bundan rahatsız oluyor. Eminiz ki bu olayın içinde paralel devletin, cemaat, tarikat ve kirli devletin parmağı var. Bu yüzden arkadaşlarımız bu insanları yakalamıştır. Onları emniyete teslim ettik” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BDP afişini yaktıkları öne sürülen 2’si asker 3 kişiye linç girişimi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin