featured

 Bir başarı hikayesi: Özdağ Lojistik

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Bir başarı hikayesi: Özdağ Lojistik

 

“Özdağ Lojistik başarısının en önemli kriteri kendimi tanımak oldu.”

İşe başlarken çok az sermayem vardı. Fakat, her anımda yanımda olarak en büyük destekçim olup, aynı zamanda ise cesaret ve hayata karşı inancımın kaynağı olan eşim başta olmak üzere çocuklarımın, ailemin manevi destekleri ve en alt kademeden başladığım lojistik sektöründe zaman geçtikçe uluslararası bir firmada başarılarım neticesinde 10 yıl müdürlük görevi üstlenmemin bana getirdiği tecrübe en büyük sermayem oldu.

Günümüzde başarmak için her zaman sermayeye değil, sektörü benimsemeye, cesaret ve hayal etmeye ihtiyaç olduğunu fark ettim. Bu neden ile başarılı bir girişimci olmak için öncelikle kendi öz kaynaklarımı çok iyi değerlendirmeyi, başarılı ve eksik olduğum yönleri belirlemeyi, bu yönleri geliştirmek için gerekli adımları atmanın yollarını araştırmamın gerekli olduğunun farkına vardım ve adımlarımı sağlam atmaya karar verdim.

 

“Özdağ Lojistik’in başarısının sırrı çok çalışmak, devlete ve topluma karşı sorumluluklarının farkında olmaktır.”

Özdağ Lojistik’in sürdürülebilir ve başarılı bir şirket olmasının sırrı en başta tabii ki çok çalışmaktır. Ben Ramazan Özdağ olarak bu konuda çok fedakarlıklar yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Diğer taraftan şirketin kurulduğu günden itibaren topluma karşı sorumlulukların farkındalığı ile hareket etmenin, sürdürülebilir ve başarılı bir şirket olabilmek için çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu sorumlulukların en başında; ülkeye sektöründe başarılı bir şirket, önemli bir iktisadi değer kazandırmak geliyor. Bu doğrultuda vizyonumuz ülkemiz için geniş bir istihdam sağlamak ve misyonumuz ise her zaman devlete karşı sorumlu olduğumuz vergilerimizi zamanında ödemek oldu.

 

“Bize göre başarı yüksek ciro değil, istihdam potansiyelimizi daima yükseltmektir.”

Özdağ Lojistik’in başarısının asıl sırlarından birisi ise aylık ve yıllık cirosundan daha önce şirketin sağlamış olduğu istihdamı daim kılabilmek ve daima istihdam potansiyelini yükseltmek arzusunda olmamızdır. Bu vizyon neticesinde 15.09.2010 tarihinde Özdağ Lojistik’i kurduğumda sadece tecrübem, cesaretim ve çok az sermaye ile tek başıma çıktığım bu yolda 2021 yılına geldiğimde Özdağ Lojistik bünyesinde 50 çalışana istihdam sağladık ve aynı zamanda araç filomuzu da büyüttük. Öncelikli 2022 hedefimiz ise bu sayıları arttırmaktır.

 

“Şartlar ne olur ise olsun çalışanlarımıza çok önem verdik.”

Başarımızın diğer bir kriteri ise Özdağ Lojistik bünyesinde çalışan veya beraber iş yaptığımız firmalara ve firma yetkililerine karşı, yani bizi biz yapan kişilere daima vefalı olduk. Herkes gibi son zamanlarda büyük ekonomik sorunlar ile karşılaştık. Özellikle Covid-19 dönemi bizleri de çok etkilendi. Fakat Özdağ Lojistik bünyesinde istihdam eden hiçbir çalışanı mağdur etmemek konusunda elimizden gelen her türlü fedakarlığı yaptık ve başardık. Şartlar ne olur ise olsun beraber çalıştığımız çalışma arkadaşlarımıza, istihdam sağladığımız taşeron firmalara ve araçlarımızın ihtiyaçlarını giderdiğimiz sanayi esnafına karşı olan sorumluluklarımızı da hiçbir zaman aksatmadık.

 

 

“Ramazan Özdağ olarak genç girişimcilere tavsiyem”

Sektörünüzü belirleyin ve belirlemiş olduğunuz sektöre en ince ayrıntısına dek hakim olun.
Sektörünüz artık sizin işiniz olmuş olacağı için işinize her zaman tutkulu olun.
İşe başlamadan önce sektörün pazarını analiz edin.
Başarılı olmak istiyor iseniz daima işinize odaklanın.
Yanlış giden durumlarda daima hataları kabullenin ve bu benim suçum deyin. Çünkü karar mercii sizsiniz.
Bir vizyon belirleyin ve vizyonunuzun sonu daima ileriye bakmak olsun. Planlamalarınızı vizyonunuz doğrultusunda belirleyin.
Olumsuz şartlarda ise vazgeçmeyin ve hiçbir zaman bahane üretmeyin.

 

Özdağ Lojistik İmtiyaz Sahibi
Ramazan Özdağ

16
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
 Bir başarı hikayesi: Özdağ Lojistik

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin