featured

DEVA Partisi’nden tartışma çıkaracak sözler

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi’nden tartışma çıkaracak sözler: Türk tanımını kaldırmak istiyoruz DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın tartışmalara yol açan vatandaşlık tanımını değiştirmeye yönelik vaadinden sonra bu sefer de Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar’dan ‘Türklük’ tanımıyla ilgili bir çıkış geldi. Oktar kendisine yöneltilen, “Anayasa’dan Türklüğü çıkarıyor musunuz?” sorusuna “Doğru” diyerek yanıt verdi. DEVA Partisi kurucularından ve Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı. Oktar katılıdğı bir yayında kendisine yöneltilen “Anayasa’dan Türklüğü çıkarıyor musunuz?” sorusuna “Doğru” yanıtını verdi.

DEVA Partili Oktar Türk tanımıyla ilgili çok konuşulacak bir çıkışa imza attı. Eşitlikçi bir vatandaşlık tanımı benimsediklerini iddia eden Oktar, “Anayasa’nın 66. maddesindeki ‘Türk anne babadan doğma’ ifadeleri yerine getirmeyi planladıkları öneriyi açıkladı. “ETNİK, DİNİ VE KÜLTÜREL KİMLİĞE ATIF YAPILMAYACAK”
Katıldığı bir yayında soruları yanıtlayan Oktar, “Türkiye’de Atatürk milliyetçiliği diye bir tarif var. Siz başka bir tarif mi getiriyorsunuz? Anayasa’dan Türklüğü çıkarıyor musunuz?” sorusuna, “Doğru. Kabul edeceğimiz vatandaşlık anlayışında herhangi bir etnik, dini ya da kültürel kimliğe atıf yapılmayacaktır. Farklılıklar arasında birini diğerine karşı ayrıcalıklı kılan bir tercihte bulunulmayacaktır. Her vatandaşı eşitlik temelinde kapsayan bir anlayış benimsiyoruz” diyerek yanıt verdi. “MEVCUT MADDEDEKİ KURAL YERİNE BUNU ÖNERİYORUZ”
Anayasa’nın 66. maddesinde değişiklik önerdiklerini söyleyen Oktar, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla ilgili esaslar din, dil, etnik köken, mezhep ve benzeri farklılıklar gözetilmeksizin kanunla düzenlenir diyoruz. O maddeyi bu şekilde değiştiriyoruz. Mevcut maddede ‘Türk anne babadan doğma’ gibi kurallar var. Biz onun yerine bunu öneriyoruz” dedi.

DEVA PARTİLİ VEKİLDEN YALANLAMA
DEVA Partili İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar’ın ‘Anayasadan ‘Türk’ tanımını kaldırmak istiyoruz’ açıklamasını, “Anayasa’dan Türk ibaresinin kaldırılması gibi bir şey söz konusu değil. DEVA Partisi’nin Anayasa’nın 3. maddesiyle ilgili bir önerisi yok. Bu yüzden o konuyla ilgili değişiklik talebimiz olmadığını herkes taktir edecektir” açıklamasıyla Oktar’ı yalanladı.

BABACAN’IN AÇIKLAMALARI TARTIŞMA YARATMIŞTI
Öte yandan DEVA Partisi lideri Ali Babacan geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Herkesin kendini bu ülkenin eşit ve özgür vatandaşı hissetmesi, güçlü bir vatandaşlık anlayışının hakim kılınmasıyla mümkündür. Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Babacan, katıldığı canlı yayında ise Anayasa’ya dair şunları kaydetmişti:Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili hiçbir değişiklik önerimiz yok. En ufak değişiklik bir önerimiz var. Bunun okunması, insanların hazmetmesi, anlaşılması birkaç hafta alacak. Biz Türkiye’nin hiçbir sorunundan kaçmıyoruz, korkmuyoruz, üzerine üzerine gidiyoruz.”

Babacan’ın bu açıklamasına ise altılı masanın ortaklarından İYİ Parti’nin Sözcüsü Kürşat Zorlu, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ tepki göstermişti…

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DEVA Partisi’nden tartışma çıkaracak sözler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Güncel Haber Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin